Jump to content

Ingyen tesztelhető a NAV online számlázója

2018. 07. 07. 09:00

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni az adóhivatalnak július elsejétől. Az adatszolgáltatást ingyenesen használható számlázó programmal segíti a NAV.

Július elsejétől éles üzemben fogadja a vállalkozások számláinak adatait a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) online számlarendszere. A korábbi adatszolgáltatástól eltérően a legalább százezer forint áfatartalmú számlák adatainak kell beérkezniük a NAV-hoz ezen az új felületen keresztül – tájékoztatott az adóhivatal.

Közölték, július elsejéig okvetlenül ellenőriznie kell mindenkinek, hogy az általa használt programmal megfelelően teljesíteni tudja-e a számla-adatszolgáltatási kötelezettségét. Emellett a vállalkozásoknak indokolt felmérniük azt is, hogy az alkalmazott kézi számlázásról célszerű-e áttérniük számlázó program használatra, különös tekintettel arra, hogy 2018. július 1-jétől az adatszolgáltatási kötelezettség alá eső kézi számlák adatait manuálisan kell rögzíteni a NAV erre kialakított online felületén.

A NAV saját fejlesztésű számlázó programot tett elérhetővé azoknak, akik csak mostantól térnénék át számlázó program használatára vagy a jelenleg használt programjuk nem fog megfelelni az új szabályozásnak. Aki a NAV online számlázóját használja, biztos lehet a megfelelő adatszolgáltatásban.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)