Jump to content

Mobilalkalmazás: neked már van?

2014. 04. 22. 08:36

Napjainkban egyre több kis cég jelenik meg okostelefonokra elkészített alkalmazásokkal. Ha neked még nincs, az nem jelenti azt, hogy valamiről eddig lemaradtál, ez a módszer ugyanis számos esetben csak pénzkidobásnak minősül. Megmutatjuk, mikor éri meg a befektetés!

Manapság a lehetséges vásárlókat az okostelefonokon tudod a legkönnyebben elérni. A vásárlóerővel rendelkező rétegekben ugyanis ma már jóformán mindenki rendelkezik ilyennel, akinek pedig van, az mindenhova magával is viszi, és legalább félóránként rá is pillant.

Kiváló terület a cégednek a megjelenésre. Ugyan manapság nagyon divatos egy az online áruházakból letölthető mobilalkalmazást fejleszteni a vállalkozásoknak, ám nem biztos, hogy ez a te esetedben is megéri. Egy applikáció fejlesztése ugyanis egy kkv számára viszonylag nagy beruházást jelent, és nem biztos, hogy a bevételek visszatükrözik majd ezt a költséget.

Bizonyos cégek esetében sokkal inkább megéri a már meglévő weblapot úgy módosítani, hogy az jól mutasson és egyszerűen kezelhető legyen az okostelefonok számára is. Ez jóval kisebb összeget igényel, ráadásul lehetőséget ad, hogy egyúttal elvégezz egy kis ráncfelvarrást az oldaladon.

A mobilalkalmazás fejlesztése elsősorban azoknak éri meg, akik az alkalmazásba valamilyen új funkciót tudnak nyújtani. Ilyen lehet például az értesítési rendszer, amelynek segítségével a lehetséges vásárlóid nem maradnak le az aktuális akcióidról. Érdemes lehet még applikációt fejleszteni abban az esetben is, ha mondjuk számodra fontos, hogy az elektronikus katalógusod offline állapotban is elérhető maradjon.

Ami tény, hogy az emberek gyakrabban nyitnak meg egy-egy alkalmazást a telefonjukon, mint ahányszor felkeresnek egy adott weboldalt. Jó köztes megoldást nyújthatnak azok a programok, amelyekkel akár te magad is elkészítheted a céged mobilalkalmazását. Ezeknek a kezelése általában nem bonyolultabb, mint egy szövegszerkesztő esetében.

Ezzel a megoldással ugyan rengeteget spórolhatsz, ám ez sincs ingyen. A programok üzleti modellje ugyanis a legtöbb esetben úgy néz ki, hogy az applikáció elkészítése ugyan még nem kerül pénzbe, ám ezt követően több ezer forintos havi díjat kérnek a további módosításokért és egyéb alapvető szolgáltatásokért.


Fotó: FreeDigitalPhotos