Jump to content

Magyar győzelem a régió legnagyobb startup-versenyén

2016. 06. 06. 09:18

23 ország 148 startupja közül a mesekönyveket forradalmasító, magyar BOOKR Kids nyerte a fődíjat a CEE Lift Off!-on, Kelet-Közép Európa legnagyobb startup-versenyén.

A BOOKR Kids nyerte meg a régió legnagyobb startup versenyét, a CEE Lift Off!-ot. A Brain Bar Budapest részeként megrendezett eseményén a zsűri a gyerekek mesekönyvolvasási szokásait forradalmasító projektet tartotta a legjobbnak. A Bookr Kids applikáció egy klasszikus meséket tartalmazó virtuális könyvtár (illetve könyvesbolt, ahol megvásárolhatjuk a frissítéseket), egy hangoskönyvtár, animációs filmtár és számos interaktív játék egyben. De olyan olvasástanulást segítő alkalmazás is van benne, amellyel a kiválasztott művet színészek hangján hallják a gyerekek, miközben a szövegben kiemelve követhetik, hol tart épp az előadó.

A BOOKR Kids sikere nemzetközi viszonylatban is komoly siker: a magyar csapat 23 ország 148 induló vállalkozása közül került ki győztesen. A győztes az OXO Labs által biztosított fél éves akcelerátor program mellett a hazai befektetők szupercsapataként aposztrofált Power Angelstől kap 150.000 eurós befektetési ajánlatot, és a co-working terek hazai pionírjának számító Lofficeban tölthet el 6 hónapot.

A 10 döntős csapat közül a közönség a Battlejungle csapatára húzta be a legtöbb voksot. A HR tréning szolgáltatásokat alapjaiban megreformáló cég, amely az Oppenheim ügyvédi iroda támogatását élvezheti 1 éven keresztül, hatalmas piacot céloz meg innovatív szolgáltatásaival.

A zsűri a kardiovaszkuláris betegségekben szenvedő MyCG csapatát jutalmazta különdíjjal. A francia székhelyű cég, amely egy szív és érrendszeri beavatkozásokra specializálódott magánklinikát is működtet, egy ruhába építhető EKG fejlesztésén dolgozik. A MyCG számára a Kreatív magazin PR toplistáján 2015-ben második alkalommal is az év PR vállalatának választott UNIOMEDIA COMMUNICATIONS biztosít teljes körű PR szolgáltatást egy crowdfunding kampányához.

(Forrás: hvg.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)