Jump to content

Egy startup már most egy komplett szakmát automatizálna

2016. 06. 29. 18:24

A Smacc kis és közepes méretű vállalkozások számára kínál olyan szolgáltatást, amivel automatizálhatók a könyvelési és különböző pénzügyi tervezés folyamatok. A cég alapítóiban úgy született meg az ötlet, hogy saját vállalkozásuk működtetésének egyik legfájdalmasabb pontja a könyvelési teendők elvégzése volt.

A program működése első hangzásra egyszerűnek tűnik: a cég ügyfelei feltöltik a Smacc-programjába a számlát, az átalakítja számítógép által olvasható formátumba, titkosítja őket, majd a megfelelő helyre allokálja a rajtuk szereplő összeget. Egy új ügyféltől érkező számla esetén az elején több ideig tart a folyamat, a rendszer ugyanis ellenőrzi az összeget, sőt még a kibocsátó adószámának helyességét is. Később azonban, ahogy újabb számla érkezik az említett partnertől, a rendszer már pontosan tudni fogja hova kell allokálni a számlaösszeget, ami folyamatosan gyorsítja a procedúrát.

Az egyik alapító szerint termékük legfontosabb előnye az, hogy a közel valós idejű könyvelés segít a vállalati likviditás (bevételek / kiadások) hatékonyabb tervezésében, a könyvelést pedig önállóan végzi el, amivel időt és költségeket lehet megtakarítani.

(Forrás: portfolio.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)