Jump to content

Magyar kkv-k is részesültek a támogatásból

2016. 10. 25. 09:33


A budapesti Virtual Solutions Kft., a szentesi Tonosoft Orvostechnikai és Kutatás-Fejlesztési Kft., és a felsőzsolcai Stringbike Kft. is részesül az Európai Bizottság "Horizont 2020" nevű kis- és középvállalkozásokat segítő innovációs keretprogram támogatásából - közölte az Európai Bizottság.

A tájékoztatás szerint az uniós bizottság 9,1 millió eurós (mintegy 2,8 milliárd forint) forrásából 189 innovatív kis- és középvállalkozás részesül támogatásban az Európai Unió 24 országában.

A támogatás első szakaszában a vállalkozások egyenként 50 ezer eurót kapnak arra, hogy megvalósíthatósági tanulmányokat készítsenek projektjeiket illetően. Eközben háromnapos ingyenes üzleti tanácsadást is igénybe vehetnek.

Az Európai Bizottság kitért arra, hogy Olaszországban 34 vállalat pályázott sikeresen, Spanyolországban 30, az Egyesült Királyságból 18 vállalat részesülhet az alap támogatásából. Legtöbbjük infokommunikációs, szállítással kapcsolatos, valamint szén-dioxid kibocsátást csökkentő pályázat volt.

(Forrás: mti.hu; kép: pixabay.com)