Jump to content

Az MKB pénzzel támogatja a jó ötleteket

2016. 12. 20. 08:51

Nyolc digitális pénzügyi rendszerfejlesztés támogatásáról döntött az MKB Bank a FinTech (pénzügyi technológiák) programja keretében indított versenyen.

A jövő januárban induló inkubációs programban a kiválasztott megoldásokat 18 hónapon keresztül fejlesztik tovább az MKB finanszírozása mellett. Az inkubációs programban a projektekre fordított kockázati tőke összege egyedi - közölte a bank. A győztes megoldásokkal egyértelműen az a cél, hogy az ügyfelek tudják őket alkalmazni, de az ötletgazdákat el akarják juttatni odáig, hogy innovációik piac- vagy exportképesek legyenek.

Az ötletek minősége túlmutat a várakozásaikon, ezért úgy döntöttek, hogy a kiválasztott nyertesek mellett a legjobb ötleteket is megvalósítják egy második ütemben - közölte Hetényi Márk, az MKB Bank vezérigazgató-helyettese.

A nyolc nyertes projekt között szerepel személyes pénzügyi menedzsment, robot befektetési tanácsadó, csalásdetektáló, áruhitelezést, tőkeági finanszírozást támogató, továbbá big data alapú ügyfélprofilozó megoldás is.

A Blueopes csapata például a bankkal együttműködve szeretne egy olyan platformot létrehozni, amely automatikus vagyonmenedzsmentet biztosít szinte bárkinek, a Family Finances pedig egy olyan megoldáson dolgozik, amely segít a szülőknek abban, hogy jobban nyomon követhessék a gyerekek pénzügyeit, amellett, hogy pénzügyi tudatosságra is nevelik őket.

A Tőkeportál az MKB bank segítségével szeretne egy közösségi tőkeportált létrehozni, a nyugaton egyre jobban elterjedő újfajta közösségi finanszírozási modell, az úgynevezett equity crowdfunding alapján.

Az Elevator Finance 7. pedig egy olyan hitelközvetítő céget szeretne létrehozni, amely az online vásárlásoknál könnyítheti és gyorsíthatja meg az azonnali hitelfelvételt. Ennek során a szükséges jövedelmi adatokat az ügyfél netbankjából olvasnák ki, a személyes okmányokat fotón kérnék, a szerződést pedig futár vinné ki.

(Forrás: MTI; sikeresceg.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)