A ResQ Club rövid idő alatt 200 finn vendéglátóhelyet csatlakoztatott a rendszeréhez, amelyen keresztül összehozza az éhes szájakat és az ételmaradékot. Amikor egy étterem úgy ítéli meg, hogy aznap már biztosan nem fogy el a friss kínálata, regisztrálja a gazdára váró ételeket a ResQ online rendszerében. A potenciális vevők a GPS-koordináták alapján, mobilalkalmazásban látják, hogy a közelükben hol és milyen maradékot kínálnak kedvezményesen. Az ételekért nem kell versenyt futniuk: leadhatják a rendelésüket az applikációban, és ugyanott ki is fizethetik. Amint megérkeznek az étterembe, feltálalják nekik a megrendelt menüt – a ResQ pedig bezsebelheti a közvetítői jutalékát.
A csúcsidő délután 3 és 4 óra között van. Akik tudnak délutánik várni, azok a Helsinkiben átlagos nyolc euró helyett már négy euró körül is megkaphatják ugyanazt a menüt. Hotelek is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Öt euróért például egy hotel általában olyan csomagot ad, amely három embernek is elegendő: megmaradt főtt tojást, sajtokat, zöldségeket és zsemléket szokták ilyen módon értékesíteni a szállodák.
Az alapító Tuure Parkkinen egy ideig Tanzániában és Dél-Afrikában élt a családjával, ott szembesült azzal, hogy mekkora értéke van az ételnek. Felismerte hogy az élelmiszer-hulladék hasznosítása ma népszerű téma, és szeretett volna megoldást találni, az élelmiszerpazarlás problémájára.
Nem tudni, hogy mennyi pénz keresett eddik Parkkinen a kereslet és a kínálat összehozásából, de igen nagy az érdeklődés a szolgáltatás iránt, hiszen az éttermek a kukába szánt ételből is bevételt termelhetnek, a folgyasztó is jól jár, hiszen olcsóbban jut éttermi menühöz és Parkkinen is részesedik a közvetítésből. A cég januárban indult Finnországban, és eddig 400 ezer eurós befektetést kapott. Helsinki után vidéken is elég gyorsan terjeszkedni tudott.