Az ő feladata, hogy naponta kb. ötven, a délnyugat-franciaországi Cognac település környékéről származó borpárlatot végigkóstoljon. Sok múlik ezen a döntésen, ugyanis az általuk kiválasztott párlatokat érlelik tovább különleges hordókban és ebből lesz a végtermék, a Hennessy konyak, amelyből évente 84 millió palackot adnak el világszerte.
A Hennessy a világ első számú luxuscikkeket forgalmazó konzorciumának, az LVMH-nak a tulajdona. Jean Fillioux kádármester a 19. század elején lépett kapcsolatba az akkor már Franciaországban is működő ír családi céggel, a Hennessyvel. A francia hordókészítő rájött a konyak érlelésének titkára. Azóta tart az Hennessy és a Fillioux család együttműködése. A most fontos posztra jutott Renaud Fillioux 24 éves volt, amikor követve felmenői példáját, a Hennessy cég szolgálatába lépett. 10 évig nagybátyja mellett tanulta ki a konyakkészítés mesterségét, majd bekerült a legfelső ízlelőbizottságba.
A génekben lehet a titok?
Talán a család a génjeiben hordozza azt a tudást, hogy kétszáz éve a Fillioux család találja meg a legjobb borpárlatokat a következő generációk kedvenc Hennessy konyakjaihoz. Renaud Fillioux szerint a szenvedély és tradíciók tisztelete valamint rengeteg tanulás, az új módszerek és piaci kihívások tanulmányozása is kell a sikerhez.
Rajtuk múlik a Hennessy sikere
Ez év júliusa óta a 39 éves Renaud Fillioux a legendás konyakgyártó cég, a Hennessy degusztációs bizottságának elnöke. Meglehetősen kimerítő feladat vár rá nap mint nap. Mit is csinál tulajdonképpen?
(Forrás: sikeresceg.hu; hvg.hu; kép: google)