Jump to content

Mindent bele, jó olcsón: öt új Alcatel mobil jön

2018. 03. 05. 09:00

A héten zárt MWC-n debütált egy sor okostelefon és tablet a korrekt és árarányos készülékeket gyártó cégtől.

 

Nem mintha sokat számítana, de kissé nehéz kibogozni, milyen gyártó is a franciásan hangzó Alcatel.

Amennyire tudni véljük, nagyjából arról van szó, hogy a cég (korábban Alcatel OneTouch) francia márka, ami a finn Nokia tulajdonában, s a kínai TCL liszenszét használja. Vagy fordítva.

A bonyolult családfájú vállalat mindenesetre a kifizethető árú, egyes megoldásaiban a prémiumkategória, másokban meg az olcsóságra törekvő kínaiság bizonyos vonásait mutatja.

Amennyire ez az MWC anyagaiból kiderül, a cég az említett gyakorlatnak megfelelően több fronton támad: legegyszerűbb, még a 4G sem tudó – ám egészen mutatós – készülékét mintegy 30 ezer, a legdrágábbat átszámítva 64 ezer forintért fogja kínálni.

Kompromisszumokra hajlandó felhasználóknak érdekes paletta.

Ami ennyiért biztosan bejön majd: FullView

Mint a gyártó hagsúlyozza, az Alcatel a világ első márkája, amely minden szériájában a most divatos 18:9-es képarányú kijelzőt ad.

Ezen kívül az egész termékcsalád a prémium márkák tulajdonságait idéző Face Key arcfelismerő funkcióval rendelkezik, s javítottak a kamerafunkciókon is.

Alcatel 5

Az 5-ös 5.7 hüvelykes 18:9-es FullView képernyővel, szálcsiszolt unibody dizájnnal, nyolcmagos processzorral és a töltési időt felére csökkentő gyors töltéssel érkezik.

Szefizőknek lesz kedves a dupla elülső kamera, mely 120 fokos, szuperszéles szögével és LED vakujával hozza a tökéletes csoportképeket, mivel háromszor annyit vesz fel, mint egy átlagos szelfi. Az intelligens kamera kettőnél több arc érzékelésekor automatikusan átvált portréról szuperszéles módra.

A Face Key arcfelismerő funkcióval a képernyőre pillantva oldjuk fel a készüléket. Várhatóan ára 199,99 euró.

Alcatel 3

Az Alcatel 3 5.5 hüvelykes, IPS HD+ 18:9-es FullView kijelzőt, SmartCam-et, a FaceKey-t és az ujjlenyomat-olvasót kap ultra-kompakt kialakítással 139,99 euróért.

A 3X 5.7 hüvelykes, IPS HD+ kijelzőt, nagyobb memóriát és szuperszélesszögű, dupla hátsó kamerát kínál 179,99 euróért, míg a 3V 6 hüvelykes, 2K (2160×1080) kijelzőt kombinál kettős kamerával 189.99 euróért.

Alcatel 1

Az olcsóság 1X 5.3 hüvelykes, 18:9-es kijelzővel, 16 MP-es, dupla hátlapi kamerával érkezik. Meglepő módon a legújabb Andorid Oreoval (Go edition) jön és 99,9 eurótól kezdve érhető el.

Még 4G sincs viszont a 89,99 eurótól kapható 1C-ben.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, hirado.hu/Fotó: pixabay.com)