Jump to content

Hatvanmilliárd vállalkozások korszerűsítésére

2018. 09. 11. 12:50

Már igényelhető az MFB Pontok hálózatában az európai uniós forrású KKV Technológia Hitelprogram, melynek célja, hogy kiszolgálja a vállalkozások technológiai fejlesztési, korszerűsítési igényeit. A program keretösszege hatvanmilliárd forint, az ügyfélkamat a teljes futamidő alatt nulla százalék.

Szeptember 10-től hatvanmilliárd forint európai uniós forrás áll rendelkezésre a vállalkozások korszerűsítésére a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) közvetítői hálózatánál, azaz az MFB Pontokon. A rendkívül kedvezményes, a teljes futamidő alatt nulla százalékos kamattal igényelhető hitelt elsősorban eszközbeszerzésre, korszerűsítésre és kezdő vállalkozások beindítására lehet felvenni. A hitelprogram fő célkitűzése a magyar vállalkozások technológiai korszerűsítésének támogatása.

Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója elmondta: „Egy agilis vállalkozásnak számos hitelcélja lehet. Van, aki korszerűsíteni szeretne, van, aki a továbblépéshez egy komolyabb eszköz beszerzésén gondolkodik és akad, aki most indította vállalkozását, és a kezdő lendületre lenne szüksége. A KKV Technológia Hitelprogram feltételeit úgy alakítottuk ki, hogy ezeket az igényeket maximálisan ki tudjuk elégíteni.”
A teljes nevén Mikro-, Kis- és Középvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram (GINOP-8.3.5-18) a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai felkészültségének javítása mellett a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtését és bővítését célozza.

A program a teljes kkv szektornak szól, egyaránt jó lehetőség többek között termelő vállalkozásoknak, autóipari beszállítóknak, a vendéglátó- és építőiparban működő cégeknek. A hitelből a vállalkozások számára szükséges berendezések széles köre finanszírozható, így IT-eszközök, gépek, nagy értékű termelő eszközök egyaránt beszerezhetők.

Egymilliótól ötvenmillióig

A felvehető hitelösszeg minimum egymillió forint, maximum ötvenmillió forint. A hitelre kezdő vállalkozások is pályázhatnak, ez esetben a maximum hitelösszeg 25 millió forint lehet. A hitel minimum tíz százalékos saját forrással igényelhető, rendkívül kedvező, nulla százalékos éves kamat mellett, a futamidő akár hét év is lehet.

A hitel fedezeteként jellemzően elegendő a megvásárolt gép, vagy berendezés. A fedezet biztosítására általánosságban a normál banki működésre jellemző kiegészítő biztosítéki formák fogadhatók el.

Az ügyfelek országszerte 642 MFB Ponton érdeklődhetnek, illetve nyújthatják be hiteligénylésüket. A termékről részletes információkat a www.mfb.hu és a www.palyazat.gov.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, profit7/Fotó: pixabay.com)