Jump to content

A digitális egészségügybe fektet a Getronics

2018. 09. 29. 10:00

A holland központú informatikai cég a távegészségügyi platformokat fejlesztő Victrix SocSan befektetőjévé válik. Ezzel mostantól a digitális egészségügyi és szociális ellátás terén is teljes körű szoftveres megoldásokat kínál a Getronics.

A vállalat célja, hogy új digitális adatforrásokon alapuló, magas hozzáadott értéket képviselő, hatékony megoldásokat szállítson ügyfeleinek. Az évi 1,3 milliárd dollár forgalmat bonyolító ICT-csoport az iparág meghatározó szereplője Európában, a Csendes-óceáni térségben, valamint Észak- és Latin-Amerikában.

A vállalat a menedzselt munkahelyek, az alkalmazások, az egységesített kommunikáció, a biztonság és a menedzselt felhő szolgáltatások terén kínál megoldásokat, és Sfere platformjának köszönhetően az egészségügyi és szociális szolgáltatásokat nyújtó informatikai rendszerek területén is eredményes - írja az m2mzona.hu

A Victrix 2016-ban alakult európai vezető digitális távegészségügyi szakemberek részvételével. A társaság olyan egyedülálló szoftveres platformot hozott létre, amely a legfrissebb piaci igényeket kielégítve hatékonyan képes összehangolni az egészségügyi és szociális ellátó rendszereket.

Új modellt valósít meg azzal, ahogyan az egészségügyi és a szociális ellátás legkülönbözőbb forrásaiból származó adatokat használja és elemzi. Ezáltal a krónikus betegségek kezelésében, valamint az idősek gondozásában és ellátásában is kedvező költségű és hatékony, proaktív beavatkozásokra képes.

A mostani befektetés a Getronics innovációs inkubátor programjának része. A cég széles körben végzett piackutatásai is megerősítették, hogy van igény a radikális innovációra a hagyományos távegészségügyi szolgáltatások piacán.

 
(Forrás: sikeresceg.co.hu, m2mzona.hu/Fotó: pixabay.com)