Jump to content

Elsők között az EU-ban: drónkezelő képzés indult az Óbudai Egyetemen

2019. 03. 07. 14:35

Bár az új szabályozás még várat magára, egy drónokkal kapcsolatos képzés már megkezdődött az Óbudai Egyetem Villamosmérnöki Karán. Nem pilótákat, hanem olyan szakembereket képeznek, akik majd a különböző ágazati igényekhez fejlesztik a repülő szerkezeteket.

A képzés szakmai partnere a Duplitec Kft., amelynek üzletágvezetőjét, Frikker Attilát kérdezték az M2M Zóna rádióműsorban.

A Villamosmérnöki Karon február 14-én elindították az Ipari UAV (Unmanned Aerial Vehicle - pilóta nélküli légi jármű) kezelési és fejlesztési ismeretek című tárgyat. Ezzel az Európai Unióban az elsők között az Óbudai Egyetem kezdi el felkészíteni hallgatóit valós, kreditpontot érő kurzuson a legmodernebb ipari technológiák elsajátítására.

A drónok elterjedése és beépülése a mindennapokba a következő egy évtizedben elképesztő dinamikával történik meg, a teljes ökoszisztéma felépítéséhez még számtalan kapcsolódó fejlesztésre lesz szükség.

A képzést az egyetem felkérésére a Duplitec Kft., a polgári és vállalati felhasználásra szánt drónok szakértője, forgalmazója, nagyvállalati megoldásszállítója, egyben Magyarország egyetlen minősített DJI szakszervize közreműködésével tartják.

A cég a kurzust az egyetem mérnöktanáraival, civil és katonai pilóta tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és dróninstruktorral dolgozta ki és oktatja, hogy az elmélet és a gyakorlat a legmagasabb fokon tudjon találkozni.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, m2mzona.hu/Fotó: pixabay.com)