Jump to content

Mesterséges intelligenciát kötnek a webáruházakra

2019. 04. 12. 20:30

Hét év fejlesztés után dobta piacra a világ első webáruházra köthető mesterséges intelligencia szoftverét egy magyar startup. 

A rendszer minden egyes látogatót elemez és személyre szabottan kommunikál, így emberi beavatkozás nélkül segíti látványos bevételnövekedéshez a webáruházak tulajdonosait.

Magyarországon megközelítőleg 15.000 magyar webáruház működik, az online kiskereskedelem nettó forgalma évente növekszik, és már 2017-ben is túlszárnyalta az ötszázmilliárd forintos szintet. Első lépésben ezt a piacot szeretné meghódítani az M.I. SOLUTION KFT. A teljes egészében magyar tulajdonú startup hét év fejlesztői munkát követően indította el a világ első webáruházra köthető mesterséges intelligencia szoftverét.

A rendszer az egyes látogatói szokásokat kielemezve megtanulja, hogy ki, mikor, milyen ajánlatra fogékony a leginkább, és így ösztönzi őket vásárlásra. A webáruházakra köthető MI ráadásul mindezt emberi beavatkozás nélkül képes megtenni, így nem csak a multiknak, de a kisebb webshopoknak is segítségére lehet: az egyedüli feltétel, hogy az áruház legalább napi 400 látogatóval és legalább ennyi elérhető termékkel rendelkezzen.



"A szoftvert először a saját webáruházunkhoz fejlesztettük, de annyi megkeresést kaptunk más piaci szereplőktől, hogy három évvel ezelőtt úgy döntöttünk, az MI-t tovább bővítjük, és mindenki számára elérhetővé tesszük. Jelenleg megközelítőleg száz magyar, román, és szlovák webáruház használja a napi működése során a szoftverünket. Nagyon izgatottak vagyunk, mert a hosszú tesztidőszak után most jutottunk el arra a szintre, hogy a rendszer elérte a végleges formáját, és mindenki számára elérhetővé vált" - mondta Surányi Ferenc, az M.I. SOLUTION KFT. ügyvezetője.

A webáruházakra köthető mesterséges intelligencia szoftver tesztelésben olyan cégek is részt vettek, mint pcland.hu, meglepkek.hu, curver.hu, akik kivétel nélkül arról számolnak be, hogy a rendszer hozzájárult az eredményességükhöz. A tesztek során az MI segítségével a cégek akár 30-50%-os forgalomnövekedést realizálhattak már az első három hónapban. 

(Forrás: sikeresceg.co.hu, M.I. SOLUTION/Fotó: pixabay.com)