Jump to content

Autómegosztó szolgáltatást indított a DriveNow Budapesten

2019. 05. 17. 15:00

A Budapest központi területeinek nagy részét lefedő 63 négyzetkilométeres szolgáltatási területen a felhasználók a DriveNow applikációja segítségével bérelhetik ki a gépkocsikat.

A szolgáltatás magyarországi jogtulajdonosa a Wallis cégcsoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Kft., amely franchise-modellben működteti a DriveNow-t.

A cég nyolc modellel indítja a szolgáltatást, köztük 40 elektromos BMW i3-assal. A közlemény szerint Budapest a német hátterű autómegosztó működésének első kelet-közép-európai helyszíne.

A magyar piacon megszokott perc- és napidíj alapú mellett óradíjas – 3, 6, 9 órás – csomagokkal is bérelhetők lesznek az autók.

A DriveNow Magyarország az MTI érdeklődésére közölte: mintegy hárommilliárd forintos eszközállománnyal indítják a vállalkozást, és hosszú távra terveznek. Reményeik szerint a magyar piac a következő években jelentősen nő majd.

Közölték: április 11-től lehet regisztrálni a DriveNow applikációján keresztül vagy a DriveNow honlapján. Az első ötezer felhasználó ingyenesen regisztrálhat a szolgáltatáshoz tartozó okostelefonos alkalmazáson keresztül.

A BMW-csoporthoz tartozó DriveNow 2019 február óta, a Daimler AG car2go vállalkozásával egyesülve, Share Now néven, közös vállalkozásként működik – a hatósági jóváhagyások folyamatban vannak.

A Share Now a BMW és a Daimler AG 50-50 százalékos tulajdonú közös vállalata. A Share Now-nak több mint négymillió felhasználója van, és több mint 20 ezer, köztük 3200 elektromos járművel van jelen a világ 30 nagyvárosában.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, hirado.hu/Fotó: pixabay.com)