Jump to content

Európa legjobb munkahelyei között a Mars

2019. 06. 12. 17:30

A Great Place To Work® 2019. június 5-i stockholmi díjátadóján jelentették be, hogy a Mars vállalat lett Európa hatodik legjobb nemzetközi munkahelye.

Sorozatban negyedik éve díjazták a Marsot a rangos európai díjátadón, amely jelzi a vállalat munkavállalókkal - akiket a Marsnál "Munkatársaknak" hívnak - kapcsolatos elköteleződését, valamint azt a szenvedélyt és kreativitást, amelyet minden nap magukkal visznek a munkahelyükre. A Mars meggyőződése, hogy a cég teljesítménye a dolgozók jólététől függ, így elkötelezett az iránt, hogy az általános megbecsülés mellett a lehető legjobb munkakörülményeket biztosítsa számukra, helyszíntől és pozíciótól függetlenül. 

Stéphanie Le Béchec, a Mars Food regionális elnöke, a stockholmi díjátadón elmondta: "Hatalmas öröm számomra, hogy a régió Munkatársainak nevében átvehetem ezt a nagyszerű elismerést. Ez a díj a teljes európai csapatunknak szól, mindazoknak, akik a Marsot egy izgalmas és szórakoztató hellyé teszik, és elkötelezettek amellett, hogy jó hatással legyünk a világra, amelyben élünk és dolgozunk." 



CSALÁDIAS KULTÚRA, AMELY A FELELŐSSÉGRE ÉPÜL

Mivel a Mars a mai napig egy független, családi vállalat, olyan környezetet tudott teremteni, amelyben a Munkatársak egy erős, különleges és jelentőségteljes vállalati kultúrán osztoznak. Minden Munkatárs az Öt Alapelv (Minőség, Felelősség, Kölcsönösség, Hatékonyság és Szabadság) iránymutatása alapján dolgozik, amelyek meghatározzák a napi munkamenetet. "A Mars egy szilárd értékeken és elveken alapuló vállalkozás - a saját szememmel tapasztalom, ahogy a Munkatársak ezek alapján hozzák létre a vállalatra jellemző bizalmat és elkötelezettséget. A díjat minden Munkatársunk magának érezheti, aki valóra váltja alapelveinket" - mondta Michael Kunze, a Royal Canin regionális elnöke. 

KÜLÖNLEGES MUNKAHELYI KÖRNYEZET

A Mars kiemelkedő munkahelyi környezetet biztosít: a munkaterületek nyitottak, elősegítik az együttműködést és szórakoztatók, a vezetői és munkatársi pozíciók pedig nincsenek élesen elkülönítve. A munkatársak még a háziállataikat is behozhatják az irodába, amely jelentősen hozzájárul a mindennapi stressz csökkentéséhez, valamint a munkamorál javításához. A vállalat ezen kívül a kiegyensúlyozott és egészséges életmód jegyében olyan programokon is dolgozik, mint a rugalmas munkaidő, a távmunka, valamint a tömörített munkahét - mindez egy hosszú távú, örömteli és jutalmazó karriert biztosít. 



CÉLKITŰZÉS ÁLTAL VEZÉRT VÁLLALKOZÁS

A Mars hisz abban, hogy a hosszútávú siker érdekében a vállalatoknak többet kell tenniük. Lehetőségük van arra, hogy pozitív változást idézzenek elő minden Munkatársuk, és az értékláncukhoz tartozó több százezer ember életében. A Mars szerint a célkitűzéseknek helyük van a vállalatok életében, hiszen a célkitűzések és a teljesítmény egymást feltételezik. 

"A Mars egy nagyszerű hely azok számára, akik egyszerre szeretnének szakmailag és személyesen fejlődni, úgy, hogy mindekközben hozzájárulnak a holnap világához. Ez a díj számunkra a Munkatársaink iránti elkötelezettségünk elismerése "- mondta Shaid Shah, Mars Wrigley Confectionery Europe, Russia, CIS & Turkey regionális elnöke.
A Mars célkitűzése így hangzik: A világ, amit holnapra szeretnénk, azzal kezdődik, ahogyan ma dolgozunk érte. Célja, hogy összekösse a vállalat különböző szegmenseiben lévő Munkatársakat, miközben folyamatosan változik és új területeken fejlődik. A célkitűzés inspirálja őket arra, hogy a legjobbat hozzák ki magukból, és átalakítsák azt, ahogyan a napi munkájukat végzik, egyben összefoglalja azt, ahogyan a vállalat dolgozik. Bár a célkitűzés megfogalmazása új, a mögötte álló elv már több mint 100 éve meghatározza a Mars működését.

Michael Ryan, a Mars Multisales regionális elnöke elmondta: "Ez a díj egy hihetetlen elismerés és teljesítmény a családi vállalkozás alapú vállalatunknak, egyben tanúbizonysága annak, hogyan éljük meg nap mint nap az elveinket. Azért vagyok büszke erre a díjra, mert azt mutatja meg, hogyan érezzük magunkat a Marsnál. A Munkatársaink a vállalatunk alapját képezik, hiszen abban segítenek, hogy a holnap világa jobbá válhasson a bolygónk, a lakói, és azok kisállatai számára."



KÖZÉPPONTBAN A FENNTARTHATÓ JÖVŐ

A Mars büszkén támogatja egy fenntarthatóbb vállalat létrehozását és egy egészségesebb világ biztosítását az emberek és házi kedvenceik részére egyaránt. A Mars fenntarthatósági tevékenységében a Munkatársak is aktívan részt vesznek a fenntartható beszerzéstől a Mars Önkéntes Programján keresztül nyújtott közvetlen segítségnyújtásig. 

"Rendkívül büszke vagyok rá, hogy a Munkatársaink elismerik a Marsot mint egy igazán jó munkahelyet. Ezzel megtérül mindaz a munka, amelyet abba fektetünk, hogy az emberink fejlődjenek, és jól érezzék magukat. Meggyőződésem, hogy elkötelezettségüket az is táplálja, hogy a Marsnál dolgozni több, mint egy munka: a gazdasági növekedés mellett mi valódi változást szeretnénk elérni a közösségekben, amelyekkel dolgozunk, és egy nagyobb célért teszünk nap, mint nap" - mondta Deri Watkins, a Mars Pet Nutrition regionális elnöke. 

(Forrás: sikeresceg.co.hu, Mars Magyarország/Fotó: pixabay.com)