Jump to content

Információbiztonsági programot indít a K&H

2019. 06. 20. 10:00

A K&H Bank az információ- és internetes biztonság növelése édekében új programot indít K&H e-dukáció néven, amely egyebek mellett ahhoz nyújt gyakorlati segítséget, hogy az ügyfelek felismerjék az adathalász kísérleteket, illetve gondoskodjanak a megfelelő jelszóhasználatról, vírusvédelemről.

Patonai István, a pénzintézet informatikai vezetője a K&H szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: a digitalizáció kényelmesebbé, gyorsabbá teszi a lakosság ügyintézését, mindennapi tevékenységét, azonban az online tér számos veszélyt is rejthet, elég csak az adathalász kísérletekre vagy hackertámadásokra gondolni.

A rohamos technológiai fejlődés mellett elengedhetetlen, hogy figyeljünk eszközeink és főként adataink biztonságára – hívta fel a figyelmet.

Kiemelte: bár az internetező magyarok 90 százalékának van okostelefonja, arra már jóval kevesebben figyelnek, hogy azt vírusírtóval védjék, mindössze az érintettek 56 százaléka teszi ezt meg. A megkérdezettek 87-88 százaléka a munkahelyi vagy otthoni használatra szánt laptopon és asztali gépen használ vírusirtót, a munkaeszköz kivételével jellemzően ingyeneset – tette hozzá Patonai István.

 

(Forrás: sikeresceg.co.hu, hirado.hu/Fotó: pixabay.com)