Jump to content

Új stratégiával terjeszkedik külföldön a Delta Systems

2019. 08. 07. 10:27

A Delta Systems Kft. a vállalat új stratégiája szerint innovációban élenjáró, nemzetközileg is versenyképes céggé válik néhány éven belül  - közölte a Delta csoport és az Est Media kedden az MTI-vel közös közleményben.

A Delta Systems Kft.-t július 30-án vásárolta fel a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Est Media Nyrt. A részvénykibocsátást is magában foglaló tranzakció eredményeképp a teljes mértékben magyar tulajdonú Delta csoport vált az Est Media főrészvényesévé.

A közös közleményben kiemelték, a kedden bemutott öt évre szóló üzleti stratégia szerint a Delta Systems informatikai vállalat a leginnovatívabb területeire - így a smart city megoldásokra, a közlekedésinformatikára és a felhőszolgáltatásokra - építve, az Ipar 4.0 fejlesztéseket kiemelten kezelve, a jelenlegi portfóliót bővítve válik meghatározó regionális tényezővé.

Az üzleti ügyfeleket kiszolgáló, többek között vezetékes és vezeték nélküli hálózatokkal, felhőszolgáltatással és IoT (Internet of Things, "a dolgok internete") termékekkel foglalkozó cég a jövőben nagy hangsúlyt fektet a saját termékfejlesztésre. Ezzel elsősorban az ipari digitalizáció területén jelenik majd meg, de hangsúlyt kapnak a vállalatfelvásárlások és a jelenlegi szerződésportfólió bővítése is. Mindennek köszönhetően az árbevétel és a profitabilitás is várhatóan jelentősen növekedni fog - írják a közleményben.

Csontos Zoltán, a Delta csoport menedzsmentjének tagja a közleményben úgy nyilatkozott, hogy a Delta Csoport növekedését emelik új szintre a tőzsdei megjelenéssel, illetve az új stratégia megvalósításával.

Papp István, az Est Media igazgatósági elnöke a közleményben elmondta, fontos gazdaságpolitikai és vállalati célkitűzés a teljes közép-kelet-európai régióban, hogy a nemzetközi cégeknek beszállító iparvállalatok technológiai fejlesztések révén növeljék hatékonyságukat, ebben a folyamatban támogatják információtechnológiai megoldásokkal a hazai és régiós ipari szereplőket.

A Delta csoport a hazai informatikai szektor vezető szereplőinek egyike, több mint 260 főt foglalkoztat, a teljesen magyar tulajdonban lévő informatikai rendszerintegrátort 1987-ben alapították.
A csoport árbevétele a 2018. július 1. és 2019. június 30. közötti üzleti évben várhatóan 31,3 milliárd forintot tesz ki, amelyből a Delta Systems Kft. árbevétele mintegy 16 milliárd forint.

A BÉT-en az Est Media részvénye 121 forinton zárt kedden, 1,68 százalékkal erősödött az előző napi záróárhoz képest.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)