Jump to content

Félig önjáró elektromos rollert fejlesztett egy kínai cég

2019. 09. 02. 16:00

A pekingi székhelyű Segway-Ninebot elektromos rollergyártó pénteken leplezett le egy olyan rollert, amely vezető nélkül is képes visszatérni a töltőállomáshoz. Ezzel a cég lehetséges megoldást kínál a virágzó roller-megosztó ipar problémáira.

A Ninebot nyilatkozatában azt mondta, hogy a roller-megosztásban terjeszkedő óriások, az Uber és a Lyft várhatóan a jövő év elején helyezi forgalomba félig önjáró eszközeiket. Gao Lufeng vezérigazgató rámutatott, hogy az eddig manuálisan visszaszállított járművek többletköltséget jelentettek, de az új technológiával gazdaságosabbá válhat a megosztó rendszer – írta a Reuters.

Az új rollerek ára 10 ezer jüan – több mint 400 ezer forint –  körül fog alakulni, vagyis drágábbak lesznek a hagyományos 28 ezer forinttól 85 ezer forintig terjedő daraboknál.

A cég továbbá piacra dob két önjáró szállító robotot is, egy beltéri és egy kültéri szállításra alkalmas szerkezetet. A Ninebot szerint az embereket nélkülöző szállítás fogja alapvetően kiszolgálni az ételszállító ipart Kínában.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, hirado.hu/Fotó: pixabay.com)