Jump to content

Önjáró robotok szállíthatják ki az ételt az amerikai kollégiumokba

2019. 09. 02. 14:15

Az amerikai Starship Technologies vállalat nemrég jelentette be robotszállítási szolgáltatásainak kibővítését, melyre 40 millió amerikai dollárt fordít.

A vállalat célja, hogy két éven belül minden amerikai kollégiumba robotfutárok szállítsák ki a diákok által megrendelt ételeket. A hatkerekű kis járgányok már nem ismeretlenek az Egyesült Államok utcáin, házhoz szállításra már korábban is alkalmazták őket.

A cég azonban úgy véli, az egyetemisták körében is sikeres lehet a szolgáltatás, akik okos telefonjuk segítségével pillanatok alatt megrendelhetik a kívánt ételeket – írta meg a Theverge.com oldal.

Nem kell mást tenniük, csak letölteni a szolgáltatáshoz tartozó alkalmazást, majd kiválasztani, hogy mit szeretnének enni vagy inni, ez után pedig saját helyzetük megadásával az alkalmazás kiszámolja, hány perc alatt érkezik meg a robot a célponthoz. A rendelőnek ez után jeleznie kell egy kóddal, hogy megérkezett az egyébként folyamatosan nyomon követhető csomag, majd ezt követően kinyílik a lezárt csomagtartó.

A robotok az eddigi tapasztalatok szerint biztonságosan közlekednek, ugyanis még egyetlen balesetet sem okoztak. Ellopni sem érdemes őket, hiszen a beszerelt kamerák felveszik a tettest, a GPS pedig követi a robot koordinátáit. Ráadásul a robotokat felügyelő operátorok azonnal tudják értesíteni a rendőrséget is.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, hirado.hu/Fotó: pixabay.com)