Jump to content

K&H: megjött a mobilbankos kötelező - három kattintás a biztosításig

2020. 07. 10. 20:00

Folytatja digitális térhódítását a K&H: a bank mobilbankjában pár lépésben azonnal megköthető a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) és a biztosítási díj is azonnal rendezhető. A mobilos kgfb-kötési megoldást a K&H 432 ezer mobilbanki eléréssel rendelkező ügyfele használhatja mostantól. A K&H biztosítója jelenleg több mint 1 millió kgfb-szerződést kezel, az új megoldással pedig tovább növekedhet a számuk. 

Sorra jelenti be a digitális csatornákon elérhető szolgáltatásait a K&H-csoport.  A K&H mobilbankon keresztül már május óta lehet lakás- és utasbiztosítást kötni, pár hete elindult a lakásbiztosítások esetében az azonnali kárkifizetés. Most pedig a kötelező felelősségbiztosítás és a mobilbank területén jön a szintlépés: egy adott járműre a K&H-s mobilbankon keresztül néhány perc alatt megköthető a biztosítás. 

Három kulcsadat

Kaszab Attila, a jelenleg 1 millió kgfb-szerződéssel rendelkező K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese elmondta: „A K&H mobilbankján belül a Biztosítások menüpont alatt érhető el az új funkció. A mobilbankos biztosításkötés során pedig nem kell adatok sokaságát beírni, mindössze háromra van szükség: a jármű rendszámára, a bonus-malus fokozatra, valamint a biztosítás évfordulójának dátumára.” 

A szóban forgó adatok megadása után szinte azonnal elkészül a díjkalkuláció, ha ezt az ügyfél elfogadja, akkor lényegében életbe lép a szerződés. A biztosítási díj a mobilbankban elérhető bármelyik bankkártyával azonnal rendezhető, a biztosítási szerződést pedig akár papíralapon, akár elektronikusan is kérhetik az érintettek. 

Mobilbank és mobilbiztosító egyben

Kaszab Attila azt is elmondta: „A kgfb-s ügyfelek egy része a díjak, valamint a díjak és a kapcsolódó szolgáltatások alapján választ biztosítót. A mobilbankos megoldás bevezetésével újabb ügyfelek jöhetnek a K&H-hoz, a már meglévő ügyfeleink számára pedig egyszerűbb lesz a biztosításkötés.” A kgfb-kötés valamennyi mobilbankos ügyfél számára elérhető, azaz jelenleg 432 ezer aktív felhasználót érint a lépés. A K&H mobilbankban a kgfb-kötés mellett lakás- és utasbiztosítás megkötésére is van lehetőség. 

(Forrás: sikeresceg.co.hu, K&H/Fotó: pixabay.com)