Jump to content

Sajátmárkás okosórán dolgozhat a Facebook

2021. 02. 22. 12:13

A közösségi médiaóriás viselhető kiegészítője főleg az egészségügyi- és az üzenetfunkciókban lehet erős – írta a The Information portál a fejlesztésről közelebbi információkkal rendelkezőkre hivatkozva.

Az egyelőre elnevezés nélküli, csak Facebook-okosóraként emlegetett eszköz kezdetben a Google Android egyik nyílt forráskódú verziójával futhat. Ugyanakkor arról is szólnak az értesülések, hogy az óriáscég egy saját operációs rendszer kifejlesztésén is dolgozik. Ez a későbbi hardverekben kaphat helyet, és valószínűleg az okosóra 2023-ra tervezett második generációs változatában debütálhat.

A viselhető készülék értelemszerűen szorosan együttműködne a Facebook saját applikációival, mint a Messenger, a WhatsApp és az Instagram. Továbbá támogathatja a mobilhálózati kapcsolatokat, így viselője okostelefonja nélkül is gyorsan kezelheti az üzeneteit.

A portál szerint a cég azt is lehetővé teszi, hogy a kiegészítő különböző egészség- és fitneszcégek, mint például a Peloton Interactive eszközeihez és szolgáltatásaihoz is kapcsolódjon.

Kérdés, hogy tekintetbe véve a világ egyik legértékesebb vállalatának a felhasználói adatkezeléssel kapcsolatos előéletét, milyen lesz a fejlesztés fogadtatása. Egyes felhasználókat óvatossá tehet, hogy a Facebook még több érzékeny személyes adathoz fér majd hozzá, amelyeket elvileg a célzott hirdetések érdekében harmadik félnek is továbbadhat.

Úgy tudni, hogy az okosóra 2022 előtt nem kerül piacra. A lap újságírói arra számítanak, hogy az ára valamivel az Apple Watch Series 6 és a Watch SE alatt lesz - írja az iotzona.hu.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, iotzona.hu/Fotó: pixabay.com)