Jump to content

Elindult a HULEX, a CED ingyenes online jogtára

2021. 03. 08. 20:24

Ingyenes jogi adatbázist hozott létre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. A weboldalon, illetve applikáción keresztül elérhető HULEX-jogtár hozzáférést biztosít a regisztrált felhasználóknak a CED által lefedett országok teljes joganyagának hiteles magyar nyelvű fordításához, ezzel is segítve az eredményes külpiacra lépést - közölte a CED az MTI-vel hétfőn.

A weboldalon, illetve applikáción - iOS és Android rendszeren - keresztül elérhető jogtárat a CED oktatóvideó, különböző szűrési, célzott keresési, illetve a joganyagok letölthető, nyomtatási formába történő exportálásának lehetőségével tette felhasználóbaráttá.

A CED közleménye idézi Csik László ügyvezetőt, aki kiemelte, hogy a sikeres külpiacra lépés egyik alapvető feltétele a célországok jogi környezetének, sajátosságainak ismerete. Mindez azonban jelentős időbeli és anyagi ráfordítással jár, ezért döntöttek az ingyenes, felhasználóbarát HULEX-jogtár kialakítása mellett. Hozzátette: meggyőződése, hogy a platform, vagy az applikáció használatával partnereik valamennyi, a kereskedelmi folyamatok során felmerülő jogi kérdésre választ találnak.

A HULEX-jogtár első körben Románia teljes joganyagát tartalmazza, majd a tervek szerint valamennyi, a CED által lefedett ország jogi hátterével bővül. A jogi adatbázisra a jogtar.hulex.hu címen lehet regisztrálni.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)