Jump to content

A Robertson Hungary megvásárolja a BNP Paribas Real Estate Magyarországot

2021. 07. 14. 12:20

Az irodai, kiskereskedelmi, hotel, ipari és logisztikai ingatlanok bérbeadásával, eladásával, illetve értékbecslésével foglalkozó magyar cég, a Robertson Hungary Kft. megvásárolta a BNP Paribas Real Estate Magyarország Tanácsadó és Ingatlankezelő Zrt.-t, amely az ingatlankezelés, projekt- és pénzügyi menedzsment területén nyújtott szolgáltatásokat ügyfeleinek - közölte a Robertson Hungary az MTI-vel.

A tranzakciót követően - amelynek értékét nem hozták nyilvánosságra - a BNP Paribas Real Estate Magyarország teljes egészében a Robertson Hungary Kft. tulajdonába kerül, és Robertson Property Management Zrt. néven folytatja tevékenységét.

A két Robertson vállalkozás arra törekszik, hogy működésükkel az ingatlanok teljes életciklusát le tudják fedni, a bérbeadástól az üzemeltetésig.

A közlemény szerint Robertson Hungary megbízásainak volumene hozzávetőleg 200 000 négyzetméter irodaterületet foglal magában, míg a BNP Paribas Real Estate Hungary jelenleg 260 000 négyzetméter kiterjedésű iroda-, kiskereskedelmi és ipari ingatlant kezel Budapesten és Magyarország különböző térségeiben.

A Robertson Hungary 2001 óta tevékenykedik a magyar ingatlanpiacon, 2013 óta pedig a BNP Paribas Real Estate nemzetközi hálózatának tagja. A Robertson Hungary mind a befektetői, a bérlői és a tulajdonosi oldal rendelkezésére áll. Közreműködnek megvalósulási tanulmányok készítésében, a tervezési fázisban történő tanácsadásban, továbbá az ingatlan vétel, eladás, bérbeadás, albérlet és értékbecslés területein. A társaság 2019-ben 336,85 millió forint árbevételt ért el, 2018-ban pedig 255,89 millió forintot. A Robertson Hungary Kft. 2019-ben 116,59 milió forint nyereséggel zárt, míg egy évvel korábban 42,87 millió forint volt az adózott eredménye.

A Robertson Hungary közölte: az általa felvásárolt társaságnak, a BNP Paribas Real Estate Magyarország Tanácsadó és Ingatlankezelő Zrt.-nek tavaly 528,84 millió forint volt az árbevétele, 2019-ben pedig 546,19 millió forint. A cég 2020-ban 34,59 millió forint nyereséggel zárt, 2019-ben 45,14 millió forint volt az adózott eredménye.

A BNP Paribas globális vállalatcsoport, világszerte csaknem 200 000 alkalmazottat foglalkoztat, két alaptevékenységét a lakossági banki és a kereskedelmi banki üzletág alkotja. A BNP Paribas több mint 25 éves múlttal rendelkezik Magyarországon, ahol több leányvállalata működik, ezek közül a legfiatalabb a BNP Paribas Real Estate, amely ingatlankezelési szolgáltatásokat nyújt.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)