Jump to content

Automatizált döntéstámogató rendszert fejlesztett a W.UP és a Budapesti Corvinus Egyetem

2022. 04. 26. 17:15

Automatizált, élethelyzet alapú, valós idejű döntéstámogató keretrendszert fejlesztett a digitális banki szoftvercég, a W.UP Kft. és a Budapesti Corvinus Egyetem konzorciuma; a közel 722 millió forint értékű beruházáshoz a Széchenyi 2020 program pályázatán közel 500 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek - közölte a konzorciumvezető W.UP Szolgáltató. 

László Zoltán marketingigazgató az MTI érdeklődésére közölte: a 2019-ben indult fejlesztés során mesterséges intelligencia vezérelt, élethelyzet alapú döntéstámogató keretrendszert, technológiát fejlesztettek. A rendszer olyan, big data alapú vizsgálati, elemzési tevékenységet végez, melynek eredményeként egy termelő, szolgáltató cég, közigazgatási egység vagy természetes személy a helyzetére szabott támogatást kap. A rendszer belső és külső adatforrások előzetes és valós idejű elemzése, további adatokkal történő kiegészítése és az élethelyzet figyelése alapján olyan javaslatokat tesz, amelyek az adott munkafolyamatot, szolgáltatást javítani, az ügyfélkiszolgálást, illetve az értékesítést támogatni tudják - tette hozzá.

Tájékoztatott arról, hogy az innovatív szoftvercég korszerű termékeket és szolgáltatásokat szállít többek közt pénzügyi intézményeknek. A W.UP Kft. munkatársai az elmúlt 15 évben több mint 50 internetes és mobilbanki rendszer implementációjában vettek részt, melyek között több országot érintő csoportmegoldás is volt. A W.UP a mobilbanki megoldások új generációját kínálja, amely előre beépített modulokkal könnyíti meg az építkezést a kommunikációs, értékesítési, támogatási és egyéb funkciókhoz.

A W.UP-ot 2014 novemberében alapították Budapesten a hazai fintech szektor évtizedes tapasztalattal bíró szereplői. Azóta közel 150 bankspecifikus szakértőt - köztük fejlesztőket, adattudósokat és konzulenseket - vonzottak a céghez.

A cég árbevétele az utolsó lezárt gazdasági évben, 2020-ban meghaladta a 3,2 milliárd forintot, az előző évi 2,7 milliárd forintot követően. Adózott nyeresége 664,2 millió forint volt 2020-ban, míg 2019-ben még 128,3 millió forint.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)