Jump to content

Kétmilliárd eurós fejlesztést jelentett be a Siemens

2023. 06. 21. 17:50

Kétmilliárd eurós beruházást jelentett be a Siemens; az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint a vállalat bővíti a csehországi Trutnovban és a németországi Ambergben lévő gyárát, új üzemet épít Szingapúrban, és fejlesztéseket végez Kínában is.

A közlemény szerint bővítik a Csengtuban található gyárat, valamint kutatás-fejlesztési központot létesítenek Sencsenben.
A Siemens azt is tudatta, hogy emelllett az idén várhatóan félmilliárd euróval többet, 6 milliárd eurót fog fordítani a szimuláció, a mesterséges intelligencia (MI) és a teljesítményelektronika fejlesztését célzó feladatokra.

A közlemény emlékeztet: a német cég nemrég közölte, hogy a Microsofttal partnerségben, MI segítségével felgyorsítja az ipari alkalmazásokhoz szükséges kódok megírását, valamint az Nvidiával közösen ipari metaverzumot épít, amellyel tovább gyorsítható a gyárak és infrastruktúrák tervezése és felépítése.

A német óriásvállalat legutóbbi negyedéves gyorsjelentése szerint árbevétele 14 százalékkal nőtt, 23,6 milliárd euró értékben kapott megrendeléseket, amivel a teljesítendő megrendeléseink összege elérte a 105 milliárd eurót. A Siemens-csoport ez alapján ismét megemelte éves előrejelzését: az üzleti év egészére immár 9-11 százalék közötti árbevétel-növekedést vár.

A Siemens mintegy 316 ezer embert foglalkoztat világszerte. A vállalat 2022. évi bevétele 71,98 milliárd euró volt, ipari részlegeinek profitja a legutóbbi pénzügyi évet záró jelentés szerint meghaladta a 10 milliárd eurót.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)