Jump to content

A Yettel kétszámjegyű bevételnövekedést ért el tavaly

2024. 04. 18. 16:17

Jó évet zárt tavaly a Yettel Magyarország: a távközlési szolgáltató árbevétele a nemzetközi számviteli sztenderdek szerint kétszámjegyű mértékben, 615 millió euróra nőtt, adózott nyeresége enyhe csökkenéssel 6 millió euró lett - ismertette Takács József, a Yettel Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettese egy keddi sajtóbeszélgetésen Törökbálinton.

A profit főleg a finanszírozási költségek emelkedése miatt mutat enyhe csökkenést - mondta, hozzátéve, hogy a végleges számokat májusban publikálják majd.

Igor Prerovsky, a Yettel Magyarország vezérigazgatója hozzátette: idén lezárul a hálózatfejlesztési programjuk, amelyre több tízmilliárd forintot fordítottak. A Yettel fokozatosan bővülő 5G-hálózatán jelenleg országosan több mint 700 bázisállomáson érhető el az 5G mobiltechnológia, és mára a mobilinternet-forgalom mintegy 15 százaléka ezen a technológián zajlik. Az 5G bázisállomások száma év végére eléri az ezret - jelezte.

Kitért arra, hogy az adatforgalom évről-évre nő, a legutóbbi két-három évben átlagosan évi 80 százalékos növekedést mértek, a hanghívásokban közben egyszámjegyű növekedést értek el.
A piaci verseny Magyarországon erős a három nagy szereplő között. A hazai mobilhasználati trendeket a vezérigazgató szerint egyértelműen az adathasználati igény növekedése határozza meg, ennek az igénynek a kiszolgálására fókuszálnak a jövőben is.

A Yettel 2022 óta a magyar, bolgár és szerb ügyfelek számára bevezetett, a cseh székhelyű PPF Telecom Group új távközlési márkája. A PPF Telecom Group a kelet-közép-európai régió egyik vezető távközlési szolgáltatója, amely magában foglalja a Yettel távközlési vállalatot és a CETIN távközlési infrastruktúra vállalatot. A csoport öt országban (Csehország, Szlovákia, Magyarország, Bulgária és Szerbia) van jelen, és mobil, vezetékes, adat- és internetes televíziós szolgáltatásokat nyújt. A régióban 18 millió mobil ügyfele van, továbbá 1,1 millió szélessávú vezetékes előfizetővel és több mint 700 ezer PayTV ügyféllel rendelkezik. A csoport munkavállalóinak teljes létszáma 12 700 fő.

A nyilvános cégadatok szerint a Yettel Magyarország 2022-ben, a legutóbbi lezárt gazdálkodási évében 217 milliárd forint árbevételt ért el, adózott nyeresége 14 milliárd forint volt.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)