Jump to content

Hogyan védd a céged adatait?

2014. 04. 30. 21:00

Nemcsak államtitkokat és nagyvállalatok féltve őrzött adatait fenyegetik a hackertámadások – a kisvállalkozások adatai szintén veszélyben vannak, nem beszélve a cégnél tárolt vásárlói adatokkal. Mutatunk néhány trükköt, amivel a támadások nagy részét megelőzheted!

Az iroda

Még a legmodernebb online biztonsági rendszer sem véd azoktól a hibáktól, amelyeket az irodában teszünk a megrendelőlapokkal. Őrizetlenül hagyjuk a vásárlók adatait tartalmazó papírokat, amelyen minden személyes adatuk, rendszerint még a bankszámlaszámuk is szerepel. Bárki, aki az irodában felírja egy vásárló bankszámlaszámát egy papírra, majd azt összegyűrve a szemetesbe dobja, bajba keveri a vásárlóját.

Biztonság

Nemcsak a megrendelőlapokat, de az adatokat tartalmazó online rendszert is védeni kell az illetéktelenektől. Rögzítsétek írásban, hogy melyek azok a szabályok, amelyeket minden alkalmazottnak be kell tartania a számítógépén és a programban, hogy ne kerülhessen ki semmilyen információ!

Mobiltelefon

Ne feledkezz meg az alkalmazottak által használt okostelefonokról és tabletekről sem! Ezeken az eszközökön is szükség van vírusirtó programokra és jól beállított tűzfalra, hogy elkerüld a hackertámadásokat.

Jelszó

Kerüljétek a könnyen kitalálható jelszavakat! Attól, hogy esetleg sok alkalmazottnak kell emlékeznie a jelszóra, még nem kell, hogy egyszerű legyen. Ha pedig minden alkalmazottnak saját jelszava van, akkor tisztázd velük, hogy milyen jelszót használjanak, és hogy rendszeresen változtassák meg azt.

Cloud

Egyre több adatot tárolunk felhő alapú tárhelyeken, de fontos, hogy olyan szolgáltatót válassz, amelynek szigorú biztonsági szabályai vannak.


Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu