Jump to content

7 dolog, amit a sikeres menedzserek tesznek hétfő reggel

2014. 06. 04. 18:23

A hétfő reggel a hét legmeghatározobb időszaka. Ilyenkor érdemes végiggondolni, hogy mit sikerült az előző héten elvégezni, és melyek azok a feladatok, amelyeket az adott héten kell megvalósítani. Mit tesznek a sikeres menedzserek a hét elején?

Korán kelnek
A hétfő reggeli ébredés a legnehezebb. Ám ha szigorú vagy magaddal, és korán kelsz ilyenkor, lesz időd egy kis testmozgásra. A mozgás endorfint termel, felpezsdíti a vérkeringést, felébreszt, és a segítségével könnyebben ráhangolódhatsz a hétfői és az egész heti munkára.

Egészségesen reggeliznek
Hogyan tudnál koncentrálni a hétindító értekezleteken, ha kopog a szemed az éhségtől? Reggelizz egészségesen és bőségesen, hogy legyen elegendő energiád a munkára!

Korán érkeznek
Ha korán érkezel a munkahelyedre, nem kell idegeskedned amiatt, hogy elkésel. Így a figyelmedet és az energiádat a valóban fontos ügyekre fordíthatod. Érkezz korán, igyál egy csésze teát vagy kávét, és közben gondold át, hogy mit csinálsz a héten, és miről szeretnél beszámolni az értekezleten!

Üdvözlik a csapatot
Jó, ha minden reggel úgy indul, hogy néhány kedves szóval üdvözölöd a munkatársakat, de különösen fontos ez hétfő reggel, amikor egyébként is több időt töltötök együtt az értekezlet miatt.

Összeírják a teendőket
Már végiggondoltad, hogy mit kell tenned a héten, most ideje, hogy leírd őket. Nézd meg, hogy milyen feladatokat írtál fel magadnak egy héttel ezelőtt, és frissítsd azokat az új feladatok alapján!

Átnézik az új email-jeiket
Péntek délután már nem biztos, hogy volt időd válaszolni a levelekre, és hétvégén is biztosan sok új érkezett. Válogasd ki a fontosakat, és válaszolj rájuk, vagy írd fel a teendőid listájára az ott olvasott feladatokat!

Emlékeznek, hogy van kedd is
Tudják, hogy nem kell és nem is lehet mindent egyetlen nap alatt elvégezni. A hétfőt a rendszerezésre és az igazán sürgető, vagy éppen igen nehéz feladatok megoldására használják, az összes többi feladat marad a hét további részére.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu