Jump to content

5+1 jótanács sikeres cégvezetőktől

2014. 09. 12. 11:59

Akár egyéni vállalkozó vagy, akár egy kisebb vagy nagyobb cég tulajdonosa, üzletvezetője, érdemes megfogadnod a sikeres cégvezetők tanácsait. Íme ezek közül néhány!

Kitartás
Az 1890-es években Henry Ford négy kerékre szerelt, etanol-hajtású motorral ellátott szerkezettel rukkolt elő. Első találmánya kudarc volt, néhány évvel később azonban létrehozta az azóta legendássá vált T-Modelt, és ezzel a világ egyik leggazdagabb emberévé vált. - Ha elbuksz, felállsz, és újra megpróbálod? Ez a siker kulcsa – mondta egyszer.

Vastag bőr
A világhírű animátornak, Walt Disney-nek, aki számos nívós elismerés és díj nyertese, és akinek neve ma már egyet jelent a kreativitással, karrierje elején azt mondták, hogy nincsenek jó ötletei és nincs semmi képzelőereje. Az akaraterő és az idő azonban bebizonyította, hogy mennyire nem volt igazuk a kritikusoknak.

Keresd a tehetségeket!
A nagy vezetők elmés, kreatív, sikeres emberekkel veszik körül magukat, hogy tőlük ötleteket, inspirációkat kaphassanak. A néhai Steve Jobs, az Apple korábbi vezére például olyannyira kereste a tehetségeket, hogy élete során több mint ötezer állásinterjún vett részt személyesen.

Soha ne dőlj hátra!
A legtöbb sikeres közösségi oldal egy kis szobából indult hódító útjára. A nagy vezetők sohasem elégedtek meg az elér eredménnyel, hanem mindig a következő cél elérésére koncentráltak. Ahogy Ingvar Kamprad, az IKEA alapítója mondta: "A legveszélyesebb méreg az elégedettség. Az ellenszere, ha minden este végiggondoljuk, hogy mit tehetnénk jobban másnap."

Légy bátor!
Amikor Richard Bransonnal - a Virgin Group alapítójával - gyermekkorában nagynénje fogadott, hogy a nyári vakáció alatt nem tanul meg úszni, a hazafelé vezető úton kipattant az autóból, beugrott a közeli tóba, és megtanult úszni. A sikeres cégvezető azóta is hisz abban, hogy időnként kockázatot kell vállalni, és ki kell lépnünk a komfortzónánkból.

Szenvedély
Egy igazán sikeres vezető mindenekelőtt elkötelezett azért, amit végez, és szenvedéllyel végzi a munkáját. "Mindig lángolnia kell benned egy ötletnek vagy egy megoldandó feladatnak. Ha nem vagy lelkes már a kezdetektől, nem fogsz kitartani mellette" - vallotta Steve Jobs.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu