Jump to content

Energiatudatosságra tanítják a cégvezetőket

2015. 06. 17. 09:19

Hazai vállalatok döntéshozói és műszaki szakemberei számára inygenyes energiatudatossági edukációs rendezvénysorozatot indított az MVM Partner. Az Energia Akadémiát havonta rendezik, és az energiafelhasználás optimalizálásának és az energiaköltségek csökkentésének lehetséges területeit járja körbe, gyakorlati példákkal, esettanulmányokkal, az üzletmenetben szinte azonnal hasznosítható tanácsokkal szolgálva a résztvevőknek.

Az energiafelhasználás optimalizálásával, az energiahatékonyságot célzó fejlesztésekkel nem csak kiemelkedő megtakarításokat lehet elérni, de jelentős versenyelőnyre is szert lehet tenni. Ebben kívánja támogatni a hazai vállalkozásokat az MVM Partner Zrt.

A társaság az általa kínált energetikai megoldások (villamos energetikai állapotfelmérés és tanácsadás, hőkamerás épületdiagnosztika, beltéri világítástechnikai állapotfelmérés, épületenergetikai tanúsítás, napelemes rendszerek telepítése) széles skálája mellett egy olyan rendezvénysorozatot indított, amely bemutatja a nemzetközi energetikai trendeket és innovatív megoldásokat, ismerteti az azonnal költségcsökkentési lehetőséget biztosító módszereket és technológiákat. Ezenkívül naprakész információt biztosít a hazai jogszabályi környezetről, a kedvezményes vagy támogatott forrásszerzési lehetőségekről, és nem utolsó sorban az elmélet mellett gyakorlati példákkal, sok-sok tanulsággal, esettanulmányokkal és az üzletmenetben szinte azonnal hasznosítható tanácsokkal szolgál.

A rendezvénysorozat első állomása a LED-es világítási rendszerekkel elérhető energia megtakarítási lehetőségeket járta körbe. A sorban ezt követte az a program, amelynek témája a nagyvállalati energetikai audit-kötelezettség és az annak kiváltására szolgáló ISO 50001 szabványon alapuló energiairányítási rendszer volt. A résztvevők átfogó képet kaptak az energetikai audit-kötelezettség jogszabályi hátteréről, megismerték az MSZ EN ISO 50001:2012 szabványon alapuló energiairányítási rendszer követelményrendszerét és bevezetésének előnyeit, továbbá gyakorlati útmutatást kaptak az energiairányítási rendszerek szoftveres támogatásáról.

Sikerescég.hu

Fotó: FreeDigitalPhotos