Jump to content

A közlekedésben is élre törnek az online fizetési megoldások

2018. 09. 07. 18:00

Robbanásszerűen fejlődik az online fizetési piac, egy hónap alatt több mint egymilliószor fizettek a SimplePay online fizetési megoldásán keresztül. A rekordvolumenben nagy szerepe volt annak is, hogy idén augusztustól a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. online bankkártyás fizetéseihez is a SimplePay biztosítja a hátteret, illetve hogy nyár elején a cég stratégiai együttműködést jelentett be a MÁV-START-tal.

Jót tett a nyári időszak az online fizetési piacnak, az OTP Mobil adatai szerint a belföldön utazók nagy számban vásárolták autópálya-matricáikat, vonatjegyeiket online. Mindez hozzájárult a SimplePay újabb rekordjához, augusztusban ugyanis a fizetési megoldás átlépte a havi egymillió tranzakciós határt. Az eredmény a SimplePay népszerűségét igazolja, az elmúlt hónapban a tranzakciók száma ugyanis az előző félév teljesítményének mintegy harmadát tette ki.

Az eredményekhez két stratégiai együttműködés is hozzájárult. Egyrészt 2018. június 20-tól az OTP Mobil szolgáltatja a MÁV-START online vonatjegyeinek vásárlásához kapcsolódó fizetési megoldást, ami júliusban és augusztusban összesen több mint 770 ezer tranzakciót jelentett. Ezeknek a tranzakcióknak több mint tíz százalékában Simple fiókkal fizettek. Vagyis ezeknél a vásárlásoknál a fogyasztóknak már csak a Simple fiókjukba kellett belépniük és kiválasztaniuk korábban elmentett bankkártyájukat a fizetéshez.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, hirado.hu/Fotó: pixabay.com)