Jump to content

Nem játékszer: eljött a virtuális valóság megoldás cégeknek

2018. 11. 12. 13:00

A HTC VIVE bejelentette vállalati környezetbe szánt prémium VR megoldását, hozzá új platformot és hardvert valamint egy kereskedelmi forgalomban elérhető szoftvert.

A bejelentés értelmében a Vive új prémium termékkínálata elérhető lesz a nyugati piacokon, beleértve a VIVE FOCUS-t; egy új, egyedülálló HMD (fejre rögzíthető) megoldást vállalatoknak; a VIVE WAVE VR SDK-t, azaz nyitott platformot a fejlesztőknek, és a VIVE Sync-et, egy új vállalati szoftvert.

A könnyen hozzáférhető és biztonságosan használható VIVE Sync a teljes Vive ökoszisztémán belül elérhető, így beleértve a VIVE Pro-t és a VIVE Focus-t is. A 2 Bears Studio, a HTC belső fejlesztőcsapata decemberben kezdi kijelölni azon partnereket, akik a VIVE Sync alkalmazást elsőként integrálhatják vállalkozásuk működési folyamataiba.

A VIVE Sync intuitív VR kollaborációs eszköz, melyben a felhasználók egy virtuálisan megosztott térben találkozhatnak, így javítva a szervezetek közti kommunikációt. Egyidejűleg akár 20 munkatárs csatlakozhat a virtuális térhez, ahol megbeszéléseket tarthatnak, dokumentumokat oszthatnak meg egymással vagy valós idejű döntéseket hozhatnak.

A dinamikus és személyre szabható avatárokkal a résztvevők valós megbeszéléseket folytathatnak kollégáikkal a világ bármely pontjáról. A VIVE Sync segítségével közvetlenül a szerverről oszthatnak meg videókat, prezentációkat, valamint 2D és 3D anyagokat. A VIVE Sync mindemellett 3D rajzolási funkcióval is bír, így a résztvevők a kapott dokumentumokra azonnal reagálhatnak. A virtuális téren kívül pedig képernyőmentés, videorögzítés, és voice-to-text funkció segíti az együttműködést.

Irodáink a világ különböző pontjain helyezkednek el. Azért alkottuk meg a VIVE Sync alkalmazást, hogy leküzdjük a távoli munkavégzésből származó nehézségeket, magyarázza David Sapienza, a 2 Bears Studio ügyvezető igazgatója.

A testre szabott és biztonságos platform tökéletesen beilleszthető a vállalatok saját infrastruktúráiba. Azzal, hogy a szervezetek biztonságukban tudhatják anyagaikat, a munkavállalók bizalmas dokumentumokat is megoszthatnak egymással. Segítségével egyszerűen és biztonságosan lebonyolíthatóak a megbeszélések. Az Outlook Office 365 integrációjának köszönhetően a felhasználók a levelezésükön keresztül kezdeményezhetnek megbeszélést, a VIVE kamerái pedig QR kód felismerésével engedélyezik a munkatársak számára a csatlakozást.

 
(Forrás: sikeresceg.co.hu, hirado.hu/Fotó: pixabay.com)