Jump to content

3 vállalkozás, amit alacsony költségvetés mellett is be lehet indítani

2019. 08. 14. 15:30

Ötletek, álmok, világmegváltó szolgáltatások – mindenki tele van gondolatokkal, amelyek kisebb tőkebefektetéssel elképzelésből valósággá nőhetnék ki magukat, és pénzt is hozhatnának a konyhára. Azonban nehéz újat mutatni, a piac egyre telítődik, de vannak még piaci rések, ahova be lehet szuszakolni egy újabb versenyzőt. Ezek közül szemléztünk.

Manapság sok mindenből pénzt lehet csinálni, ami aztán hozzájárul ahhoz, hogy valóra válthasd régóta dédelgetett álmod. Az internet fénykorában ugyanis vannak olyan vállalkozások – nem feltétlenül a klasszikus értelembe vett módon -, amelyek könnyen, megfelelő mennyiségű pénzt hozhatnak.

Youtube, blog, vlog – termékreklám

Nagyjából ezt a fajta evolúciót lehet tapasztalni a vloggetek, bloggerek, youtuberek világában. Ha van egy viszonylagosan nagy feliratkozógárdával rendelkező csatornád vagy olvasott blogod, akkor onnantól kezdve egyenes út vezet a megkeresésekig és az affiliate marketinghez. Ezutóbbi nem más, mint amikor bizonyos termékeket vagy szolgáltatásokat reklámoz az adott videós vagy blog tulaja.

Érdemes azonban ezzel vigyázni, mert ha olyan termék mögé áll be az ember, ami kétes hírnévnek örved, többet veszít, mint amennyit nyer az ügyleten.

Viszont, videós csatornát, blogot bárki indíthat. Utóbbi nyilván a minőség romlását gerjeszti.

Webshopban a pénz?

Egyelőre úgy tűnik igen. Jelenleg szárnyaló tendenciát mutatnak a webboltok és az online költés is igen bejött a magyaroknak. A webshop nyitás esetén viszont tényleg csak a kreativitás szabhat határt, ugyanis magát a boltot és az alkalmazottak bérét már megspórolhatod, így azt befektetheted az itthon kevésbé beszerezhető termékek felkutatásába.

Szolgáltass!

Ugyan telített a piac, de pont ezét mindig elfér benne még egy vetélytárs, aki vagy többet tud mutatni, mint a többi, vagy nem. A szolgáltatásra épülő vállalkozások esetén az időd és a szaktudásod a portéka. Így érdemes arra törekedni, hogy mindkettőből a legtöbb és legjobb minőségű álljon rendelkezése. Szövegírónak, marketingesnek, PR-ügynökségnek lenni egyszemélyben még a kezdetekben kifizetődő, akárcsak cocahingot vagy kutyakiképzést vállalni.

(Forrás: sikeresceg.co.hu/Fotó: pixabay.com)