Jump to content

Magyar fejlesztésű fitneszgépet gyárt és visz világpiacra a Tungsram

2019. 10. 28. 13:36

A Tungsram megkezdte egy magyar startup cég fitneszgépének gyártását és piacra vitelét - jelentette be a vállalatcsoport szerdán.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben ismertetik: az eszköz első általuk gyártott példányai már elkészültek a vállalatcsoport hajdúböszörményi gyárában, a fitneszgépet a Tungsram 110 országot érintő forgalmazói hálózata révén vezetnék be a világpiacra, elsősorban az Egyesült Államokba.    


A pécsi székhelyű Infratrainer Kft. 2015-ben lépett a magyar piacra. A közlemény idézi az alapító-ügyvezető Deák Csabát, aki elmondta, hogy a vállalkozás tevékenységét "igazi garázscégként" kezdte, ám terméke sikeres lett. Magyarországon már több mint 150 berendezésük üzemel, de nyolc európai országban és Kanadában is adtak el belőle. A gép nagyobb szériaszámú gyártása és világpiaci értékesítése a Tungsrammal való együttműködéssel indulhat el.    


Az Infratrainer fitneszgép innovációja abban áll, hogy a gép segítségével az edzés során az infravörös sugárzás behatol a bőrbe, felmelegíti, és segít felszabadítani a méreganyagokat, egyidejűleg javul a kollagénképződés is. Az Infratrainerben töltött 30-50 perc alatt a test 600-800 kalóriát éget el, ami megegyezik egy 13-17 kilométeres futóedzéssel. 

   
Az ügyvezető tájékoztatása szerint a cél az, hogy komplex rendszert adjanak el, amely fogyást, méregtelenítést vagy akár életmódváltást eredményez, személyre szabott módszerek segítségével hoz eredményeket az ízületek sérülése vagy izomláz nélkül.


A közleményben kitérnek arra, hogy több amerikai egyetemmel is közös kutatás indult meg, amely az eszköz hosszú távú egészségügyi hatásait vizsgálja. Ha a kutatások megerősítik a berendezés kifejlesztőinek állításait a gép hatékonyságáról, az megnyitja a kapukat a nemzetközi értékesítés előtt.


A Tungsram 2018 áprilisában magyarországi központú globális márkaként tért vissza a piacra a GE Lighting EMEAT fényforrásüzletágának és globális autólámpa ágazatának felvásárlásával. A cég Magyarországon tervez, fejleszt és gyárt, új üzletágakat is elindít az okos megoldások, a beltéri növénytermesztés, alkatrész- és komponensgyártás területén. A több mint 4000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat termékeinek 95 százalékát exportálja.


A Tungsram Operations Kft. nettó árbevétele a 2018-as lezárt üzleti évben 65,25 milliárd forint volt, adózás utáni eredménye -4,73 milliárd forint.     Az Infratrainer Kft. tavaly 121 millió forint bevétel mellett 9 millió forint adózott eredményt ért el.

(Forrás: sikeresceg.co.hu/MTI, kép:pixabay.com)