Jump to content

A Design Terminal programot indít az innovációs ökoszisztémák összekapcsolására

2019. 12. 14. 19:10

A Design Terminal a holland The Next Web felkérésére kétéves programot indít januártól a nyugat- és a kelet-közép-európai innovációs ökoszisztémák összekapcsolására, a program segítségével a visegrádi régió tudományos kutatáson alapuló innovációit fejlesztő vállalkozásai kapcsolatokat építhetnek a nyugat-európai piacokon - közölte a Design Terminal szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az X-Europe program januárban kezdődik és 26 hónapig tart, a program eseményei Budapest mellett Amszterdamban és Rigában zajlanak majd.

A szervezők mintegy 1500 startup mozgósítására számítanak, amelyek közül 150 tud részt venni a programban.
A képzések, mentorálások és üzleti kapcsolatok kialakítása mellett a vállalkozások segítséget kapnak médiajelenlétük növelésében, összekapcsolják őket befektetőkkel, illetve szemeszterenként 3 csapat csatlakozik a Design Terminal Mentorprogramjába is.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a sikeresen futó nemzetközi mentorprogram és a visegrádi régióban egyedülálló V4 Startup Force program után újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Design Terminal nemzetközi tevékenysége.

Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal vezetője a közleményben elmondta, az X-Europe célja, hogy európai szintű innovációs értékláncok alakuljanak ki, továbbá a régióban születő innovatív megoldások beépüljenek a nyugat-európai nagyvállalatok, globális cégek értékláncába.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)