Jump to content

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

2020. 06. 11. 12:20

A szakmai tevékenység összehangolása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) - közölte az MFB csütörtökön az MTI-vel.

A megállapodás alapján az MFB és az MKIK kölcsönösen támogatja egymást a kis- és képvállalkozások (kkv) minél szélesebb körének elérésében, az országos vállalkozói mentorprogram sikeres megvalósításában.

A közleményben felidézik, hogy az MKIK konzorciumi partnereivel közösen valósítja meg országos vállalkozói mentorprogramot, amelynek célja a kkv-k versenyképességének, hatékonyságának növelését szolgáló közvetett támogató eszközök országos bevezetése. A program többek között személyes és szakmai mentorálást nyújt a pénzügyi és vállalkozói szemléletformálás előmozdítása érdekében.

Az MFB egyik kiemelt stratégiai feladata a hazai vállalkozásokat érintő pénzügyi hiányosságok kezelése, illetve a kkv-k számára kínált finanszírozási megoldások szélesítése.
A közlemény szerint az aláírók támogatják a vállalkozások és projektgazdák pénzügyi szemléletformálását és edukációját, a projektfejlesztéshez szükséges ismeretek elsajátítását. Ezen túlmenően specifikus digitális eszközökkel segítik az érintett vállalkozások ismeretbővítését, finanszírozási igényeik felmérését, és testreszabott javaslatokat dolgoznak ki a vállalkozások forrásbevonásához.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)