Jump to content

Fél millió eurót fektetnek be a magyarok által alapított Cursor Insight nevű cégbe

2021. 02. 19. 12:10

Több mint fél millió eurót fektet be a PortfoLion Capital Partners által vezetett befektetői társulás a Cursor Insight nevű, magyarok által alapított biometrikus azonosítási megoldásokat fejlesztő vállalkozásba - közölte az alapkezelő az MTI-vel csütörtökön.

Kiemelték: a befektetést a PortfoLion mellett a magyar Finext és az észt Startup Wiseguys biztosítja.

Az összeget a cég teljes egészében a legfrissebb terméke, a Graboxy fejlesztésére és értékesítésére fordítja - jegyezték meg. A termék célja, hogy a kurzormozgás egyedi jegyei alapján felismerje és azonosítsa a felhasználókat - tették hozzá.

A cég megoldásaival már több mint kétmillió felhasználó találkozott - közölte az MTI kérdésére a befektető. Legtöbben az OTP bankfiókjaiban is használt, tabletekre telepített aláírásfelismerési megoldásukkal találkozhattak a végfelhasználók közül.

A Cursor Insight nevű céget magyar alapítók az Egyesült Királyságban hozták létre. A társaság árbevétele az utolsó lezárt, a 2019-es üzleti évben 723 ezer angol font (303,3 millió forint) volt.

Az OTP csoporthoz tartozó PortfoLion tavaly 70 millió euróval (25 milliárd forint) összesen 220 millió euróra növelte az általa kezelt vagyon értékét. A technológiai szektorban tavaly öt befektetést bonyolítottak le összesen közel 20 millió dollár (5,9 milliárd forint) értékben, így 2020-ban a világjárvány ellenére eddigi egyik legmozgalmasabb évüket zárták. A több mint tíz éves tapasztalattal rendelkező kockázati tőkebefektető tavaly eladta a Banzai Cloud startup céget a Cisconak, továbbá irányítást szerzett a Nádudvari termékeket is gyártó, az ország egyik legértékesebb vállalatként is számon tartott NAGISZ csoportban.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)