Jump to content

Vaskúton nyílt meg a hatszázadik magyarországi Spar-üzlet

2021. 07. 15. 12:45

A Bács-Kiskun megyei Vaskúton nyitotta meg hatszázadik üzletét a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft., amellyel már 199 magyar településen van jelen - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vaskúti bolt a Spar franchise-hálózat tagjaként nyitott meg, hiszen a vállalat üzleti stratégiájának fontos része partnerprogramjának fejlesztése.   

Mint írják, a Spar csoport a világ egyik legnagyobb önkéntesen szerveződő kereskedelmi lánca, amely döntően független kiskereskedők franchise típusú szerveződéseként, azonos néven, egységes logóval, de nem multinacionális alapon tevékenykedik.   

Magyarországon az új egységgel együtt már 102 településen van jelen a franchise-hálózat. A franchise-üzlettípusok négy kategória szerint működnek, jelenleg 33 Spar-partner, 60 Spar-market, 85 OMV-Spar express és 43 Lukoil-DeSpar fogadja a vásárlókat országszerte.     

Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója a nyitás kapcsán kiemelte: a vállalat tavalyi 738,9 milliárd forintos éves forgalmából - amely 8,7 százalékos növekedést jelent - a franchise üzletág több mint 67 milliárd forintot tett ki.     

A jövőben az áruházlánc tovább folytatja a hálózat bővítését, a tervek közt évente 20-22 üzlet megnyitása szerepel - olvasható a közleményben.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)