Jump to content

Belgium szeptembertől feloldja a vendéglátóhelyekre vonatkozó korlátozásokat

2021. 08. 23. 17:32

Belgium feloldja a vendéglátóipari vállalkozásokra korábban kiszabott összes járványügyi korlátozást, kivéve az arcmaszkok viselésére vonatkozó szabályokat - jelentette be Alexander De Croo belga szövetségi miniszterelnök a kormány pénteki sajtótájékoztatóján.

A határozat értelmében a bárok és éttermek korlátan ideig nyitva tarthatnak, a vendégek ismét a pultnál állhatnak és az asztalnál ülők számát sem fogják korlátozni és nem kell már betartani a távolságtartási szabályokat sem.

A rendelkezés azonban a brüsszeli régióra nem vonatkozik, a belga fővárosban ugyanis még mindig alacsony az átoltottság, míg az ország többi részében már mintegy 70 százalékos.

A belga kormányfő felhívta a lakosság figyelmét az oltás fontosságára, és azt is bejelenttette, hogy az az egészségügyi dolgozók számára kötelező lesz.

A 200 főnél nem több látogatót fogadó beltéri rendezvényeken megszűnik a maszkviselési és távolságtartási kötelezettség, az ennél több vendéget fogadó eseményeken csak negatív vírusteszttel lehet majd részt venni.

A diszkók és a hasonló szórakozóhelyek október 1-től nyithatják meg kapuikat.
Belgiumban az elmúlt hét napban, napi átlagban 1931 új fertőzöttet azonosítottak, 7 százalékkal többet, mint az múlt héten.

A kórházakban ápoltak száma 22 százalékkal növekedett, naponta 54 embert szállítottak egészségügyi intézménybe koronavírus fertőzéssel, míg naponta 3 embert hunyt el a járvány következtében.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)