Jump to content

Az EU jóváhagyta a Deutsche Telekom, az Orange, a Telefónica és a Vodafone közös vállalatának létrehozását

2023. 02. 14. 08:52

Az Európai Bizottság az uniós összefonódás-ellenes szabályozás alapján feltétel nélkül jóváhagyta a Deutsche Telekom AG, az Orange SA, a Telefónica S.A. és a Vodafone Group közös vállalatának létrehozását.

A brüsszeli testület pénteki közleménye szerint arra a következtetésre jutott, hogy az ügylet nem kelt versenyjogi aggályt az Európai Gazdasági Térségben.

A közös vállalkozás platformot nyújt majd a szóban forgó márkáknak és kiadóházaknak digitális marketing- és hirdetési tevékenységeik támogatására Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban.

A közös cég a felhasználó beleegyezése esetén az ő mobil- vagy vezetékes hálózati előfizetéséből generálva létrehoz majd egy egyedi digitális kódot. A kód lehetővé teszi a márkák és a kiadók számára, hogy webhelyükön vagy alkalmazásukban azonosítsák a felhasználókat - anélkül, hogy az illetők valódi kilétét is megtudnák -, különböző csoportokba sorolják őket, és az általuk szolgáltatandó tartalmakat az így létrejött csoportok érdeklődéséhez igazítsák.

Piaci felmérése alapján az Európai Bizottság megállapította, hogy a bejelentett ügylet nem csökkenti jelentősen a versenyt a francia, a német, az olasz és a spanyol piacokon.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)