Jump to content

Diákmunkaerő? Így alkalmazhatod őket!

2014. 05. 14. 07:10

Közeledik a nyár, a szabadságok időszaka - ha elkelne néhány segítő kéz, elgondolkodhatsz a diákok foglalkoztatásán. Milyen feltételekkel és hogyan alkalmazhatsz hallgatókat?

A hallgatóval hallgatói munkaszerződést kell kötni, amelyet a felsőoktatási intézményen kívül a szakmai gyakorlat részeként végezhet.

A hallgatói munkaszerződést a munka törvénykönyve szabályai alapján kell megírni. Ennek alapján a munkavállaló köteles a munkáját a munkáltató irányítása alapján végezni, a munkáltatónak pedig foglalkoztatási és munkabér fizetési kötelezettsége van. Ha ezeknek a feltételeknek mindkét fél megfelel, akkor beszélhetünk munkaviszonyról.

A munkáltató azonban nem minden esetben köteles fizetni a hallgatónak, pl. a 6 hétnél rövidebb szakmai gyakorlat során. Éppen ezért ilyenkor nem áll fent munkaviszony. A hat hétnél hosszabb ideig tartó, egybefüggő gyakorlat esetén viszont köteles a munkáltató fizetni a munkáért, amelynek legalább a minimálbér 15 százalékát el kell érnie hetente.

A nappali tagozatos hallgatók számára kifizetett pénz az aktuális havi minimálbért meg nem haladó része adómentes. Idén január 1-jétől nem kell társadalombiztosítást és járulékot fizetni azoknak a hallgatóknak, akiket hallgatói munkaszerződés alapján szakmai gyakorlat vagy gyakorlati képzés keretében foglalkoztatnak.
A hallgató a felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatójaként az egészségügyi ellátásra jogosult, így igénybe veheti a kórházi-, háziorvosi ellátást és a gyógyszertámogatást.

Idén januárig a foglalkoztatónak a munkadíj után 27 százalék szociális hozzájárulási adót, a hallgatónak pedig, 18,5 százalék egyéni járulékot kellett fizetnie. 2014. január 1-je óta azonban mindkettő alól mentesül mind a munkaadó, mind a munkavállaló.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu