Jump to content

Biztos tipp a munkaerő megtartására

2018. 05. 24. 17:17

Egy jó minőségű munkásszállás komoly megtartó erővel bír a kékgallérosok körében – vélik a Staff House Zrt. által megkérdezett humánerőforrás-szakemberek.

Az elszállásolás körülményei kulcsfontosságúak a munkatársak megtartásában. A megkérdezett szakemberek több mint háromnegyede úgy véli, hogy a jó minőségű munkásszállás nagymértékben pozitívan hat a fluktuáció alakulására – áll a Staff House Zrt. kutatásában, amelybe a bevont, kékgalléros munkaerővel foglalkozó humánerőforrás szakemberek visszajelzései is megerősítették ezt.

„Több tízezer ember hiányzik a gyártó szektorból, ilyen munkaerőpiaci körülmények között minden eszköz felértékelődik, amellyel a fluktuáció csökkenthető. A HR-vezetők körében egyre többen ismerik fel, hogy az a munkavállaló, aki elégedett életkörülményeivel, sokkal szívesebben és tovább marad az adott munkáltató vállalatnál. Tapasztalataink szerint a szállás felszereltsége és állapota kulcsfontosságú ennek az élménynek a biztosításához” – egészítette ki a felmérés eredményeit Kondor András, a Staff House Zrt. vezérigazgatója.

A felmérés kitért arra is, hogy milyen további eszközöket használnak a munkáltatók a munkavállalók megtartására. Az utóbbi években kiélezetté vált bérverseny ellenére továbbra is a béremelést tekintik a legeredményesebb eszköznek a HR-szakemberek. Emellett leggyakrabban még a megfelelő minőségű munkásszállást, illetve a juttatási csomag bővítését említették a megkérdezettek. Ezeken felül, de kisebb gyakorisággal alkalmazzák a munkakörülmények javítását célzó intézkedéseket, továbbá a munkatársak elégedettségének mérését és a jutalmazási rendszer bővítését, illetve egyebek mellett a képzési és mentoring programokat.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, pr7/Fotó: pixabay.com)