Jump to content

Több, mint négy óra munka a gép előtt ülve? Íme a mellékhatása

2019. 04. 29. 09:05

Ha a válaszod igen, akkor jobb, ha tudod, hogyan előzd meg a szemfáradtságot, a szem károsodását, és a kiszáradását. Ha kímélnéd szemed világát, de a munkád a számítógép elé köt, akkor próbálj ki néhányat az alábbi, szakember által ajánlott módszerek közül.

Napjainkban az irodai munka, sőt a munkahelyek nagy része elképzelhetetlen számítógép nélkül. Épp ezért jóval nagyobb gondot kell fordítani a szemek egészségére és megóvására, mint ezelőtt.

Azok számára, akik naponta négy óránál többet töltenek a monitor előtt, ki vannak téve annak káros hatásainak. Nem csak szemszárazság, látásromlás, szemvörösség léphet fel, hanem apró úszkáló foltok is megjelenhetnek, a túlerőltetőség miatt, amihez gyakori fejfájás is társulhat.

A monitorral végzett munkaórák számát a szem egészségének érdekében a 6.óra után abba kellene hagyni, de ugye ez sok esetben elképzelhetetlen. Van azonban néhány apró trükk, mellyel megelőzhetők, vagy mindenképp csökkenthetők a felsoroltak, lássuk:

Minden órában 10 perces szünetet kell tartani, hogy a szem pihenjen.

A szem akkor pihen, ha távolra néz, így érdemes a legtávolabbi pontot kiszúrni és nézni, közben pedig sokat pislogni. Ez regenerálja a fáradt szemet.

Fogyassz minél több A-,C-,E- vitamint, illetve fekete áfonyát és antioxidáns tartalmú ételeket, mert ezek támogatják és védik a szem működését.

Ha van rá lehetőséged, készíttess speciális szemüveget, melyet a monitorral történő munkavégzés során mindig viselsz.

 

(Forrás: sikeresceg.co.hu/Fotó: pixabay.com)