Jump to content

Két lépcsőben, több mint nyolcszázzal csökkenti dolgozói létszámát a Bosch hatvani gyára

2020. 04. 24. 18:00

Két lépcsőben több mint 800 munkavállalójával bont szerződést a Bosch hatvani gyára - közölte a magyarországi vállalatcsoport és az Adria régió kommunikációs igazgatója az MTI-vel pénteken.

Bodó Teodóra tájékoztatása szerint a hatvani telephely fenntartható működése érdekében április végéig 700 kölcsönzött munkavállalói szerződés szűnik meg. Az év végéig pedig további maximum 130-cal csökkentik a gyártást támogató - indirekt - munkakörben dolgozók létszámát.
ű

Az egyeztetések pénteken kezdődtek az érintett munkavállalókkal. A vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy felelősségteljesen kezelje a helyzetet, és a kialakított új működési struktúrában képes legyen megőrizni hosszú távú versenyképességét - húzta alá a kommunikációs igazgató. A döntést indokolva kifejtette: az autóipari megrendelések jelentősen csökkennek világszinten, és a mobilitási technológia is paradigmaváltáson megy keresztül. Az előrejelzések szerint az autóiparban a válság utáni visszarendeződésre még sokat kell várni: a folyamat várhatóan nem zárul le az idén, mint ahogyan a globális gépjárműgyártás volumene sem éri el a válság előtti értéket. A Bosch 1998-ban nyitotta meg gyárát

Hatvanban. A telephely autóelektronikai termékeket állít elő, 6000 munkavállalót foglalkoztat.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)