Jump to content

ITM-államtitkár: a munkahelyvédelmi bértámogatást igénybevevő cégek többsége kis- és középvállalkozás

2020. 06. 19. 17:55

A munkahelyvédelmi bértámogatás sajátossága, hogy az igénylők 95 százaléka mikro-, kis-, és középvállalkozás -  mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken Velencén.

György László a Gomi Plusz Kft. Hotel Juventusnak megítélt munkahelyvédelmi bértámogatásról szóló okirat átadásakor azt mondta, hogy Magyarországon - ellentétben például Németországgal - elsősorban nem a nagyvállalatokra, hanem a kisebb vállalkozások megsegítésére hozták létre a támogatást.

A Hotel Juventus, amely csaknem kétmillió forintot nyert el, 12 embert foglalkoztató kisvállalkozás - mutatott rá az államtitkár.

Hozzátette, a támogatás megalkotásakor cél volt, hogy az hozzáférhető legyen mindenki számára. Tessely Zoltán, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője elmondta, hogy választókerületében több mint 600 pályázat érkezett be, amelyből 540 nyert el támogatást, csaknem 13 ezer munkahelyet sikerült megőrizni. Hozzátette, hogy mindez megközelítőleg 1,8 milliárd forintot jelentett a kis- és közepes vállalkozásoknak.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)