Jump to content

Állami tanácsadás a kkv-knak

2014. 04. 29. 09:34

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) tavaly februárban indította el mentorprogramját, melynek keretében az elmúlt egy év alatt több mint száz mentor és mentorált talált egymásra. Az innovatív kezdő vállalkozások szakmai támogatását biztosító, önkéntes alapon működő program idén áprilistól új elemmel bővül.

A NIH coach – személyes üzletfejlesztési tanácsadás-programja elsősorban a már működő, innovatív vállalkozóknak nyújt szakmai támogatást - fogalmazott közleményében a Nemzeti Innovációs Hivatal. A program elindításával az állami intézménynek az a célja, hogy az eddig elsősorban nagyvállalati szegmensben alkalmazott cégfejlesztési módszer, a coaching elterjedjen a kis- és a középvállalkozások körében is. A Nemzeti Innovációs Hivatal a programon keresztül azon innovatív kis- és középvállalkozásoknak kíván szakmai támogatást nyújtani, melyek problémákba ütköznek a vállalkozások dinamizálása, növekedése, a célok megvalósítása tekintetében.

A Nemzeti Innovációs Hivatal idén februárban tette közzé felhívását a Coaching program elindítására, melyre több mint 80, releváns szakmai tapasztalattal rendelkező szervezetfejlesztő jelentkezett, önkéntes alapon.

A NIH várja azon kis- és középvállalkozók jelentkezését is, amelyek üzletmenetük további fejlesztéséhez igénybe kívánják venni a coaching program keretében az ingyenes üzleti tanácsadás szolgáltatást.

A Coach Klub tagjaként a tanácsadók önkéntes alapon, vállalják, hogy 6 hónap időtartam alatt legalább 5 alkalommal tanácsadást nyújtanak a programba jelentkezett kis- és közepes cégek képviselői részére. A személyes találkozók alkalmával érinthetik például a vezetési technikák kérdéséről, időmenedzsmentről vagy a költségoptimalizálás során felmerülő akadályok leküzdésének módszertanáról. Mindemellett a személyes tanácsadók által nyújtott ajánlások hozzájárulhatnak az egyéni teljesítmény növekedéséhez, személyiségfejlődéshez is, ezáltal a vállalkozások még hatékonyabban használhatják ki erőforrásaikat.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu/Napigazdaság.hu