Jump to content

Fél nap alatt a keretösszeg másfélszeresét igényelték a kkv-k a kiírt pályázaton

2017. 01. 26. 11:19

A tegnap délutáni adatok szerint 210 pályázatot adtak be a hazai kis- és középvállalkozások (kkv) a termelési kapacitások bővítését célzó, szerdán megjelent kiírásra, a 28 milliárd forintnyi igényelt támogatás pedig a másfélszerese a rendelkezésre álló keretösszegnek - hívja fel a figyelmet a Goodwill Consulting pályázati tanácsadó cég, az uniós pályázati oldalon megjelent adatok alapján.

A tanácsadó tájékoztatásában felidézte: szerdától nyújthatók be az igénylések két, a hazai kkv-k körében népszerű, a kapacitásbővítő beruházásokat támogató pályázatra.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) termelési bővítést célzó pályázatán eszközbeszerzésre, infrastrukturális és ingatlanberuházásra vagy informatikai fejlesztésre is igényelhetnek támogatást a gyártó, feldolgozó vállalkozások. A projekt értékének 50 százalékát, minimum 25, maximum 500 millió forintot lehet kapni, a rendelkezésre álló keretösszeg 18 milliárd forint.

A másik, szintén szerdától beadható Ginop-pályázaton alacsonyabb összegű kapacitásbővítő beruházásokhoz kapcsolódó eszközbeszerzésre, információs technológiafejlesztésre, vagy akár online megjelenésre nyerhetnek el támogatást a vidéki székhellyel, illetve telephellyel rendelkező kkv-k. Minimum 5, maximum 40 millió forint támogatást lehet elnyerni, 50 százalékos támogatási intenzitás mellett.

A kora délutáni adatok szerint csaknem 650, mintegy 12,5 milliárd forint értékű támogatási igénylést nyújtottak a kkv-k a 21 milliárd forintos keretösszegre.

(Forrás: mti.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)