Jump to content

Rövid hír: két fejlesztési pályázat szünetel

2017. 01. 31. 09:06


A Pest megyei önkormányzatok és vállalkozások számára kiírt  út- és telephely-fejlesztési  pályázatok január 30-án 24 órától átmenetileg szünetelnek, mivel a beérkezett támogatási igények megközelítették a rendelkezésre álló közel 5 milliárdos keretösszeg 300 százalékát - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára hétfőn.

Az államtitkár ismertette: a Pest megyei önkormányzatok számára kiírt útépítési, útfelújítási és útkorszerűsítési pályázat keretösszege 3,5 milliárd forint, a beérkezett támogatási igény január 30-ig 10,3 milliárd volt. A Pest megyei kis- és középvállalkozások számára kiírt telephely-fejlesztési pályázat keretösszege 1,4 milliárd forint, a beérkezett támogatási igény 4,3 milliárd forint volt.  
    
Rákossy Balázs hozzátette: előfordulhat, hogy egy pályázat nem jut el az értékelésig, mert nem felel meg a befogadási kritériumoknak, vagy a pályázó önmagát javítva új kérelmet ad be és ezzel az igény duplikálódhat, így a mostani 14,6 milliárd forintnál várhatóan kisebb lesz a támogatási igény.

(Forrás: mti.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)