Jump to content

A digitális átalakulás a profitnövekedés és a siker kulcsa?

2018. 02. 04. 12:48

A napról napra változó és fejlődő gazdasági szférában, aki lemarad, az bizony kimarad. A gazdasági növekedés felé vezető út pedig úgy tűnik az ipar 4.0 technológiákkal van kirakva. Mire figyelj, ha sikeres vállalkozást akarsz?

A digitális átalakulás, az ipar 4.0 a gazdasági növekedésben egyre nagyobb szerepet játszik - hangsúlyozta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára.

Kifejtette: a Magyarországon működő multinacionális vállalatok széles körben alkalmazzák a digitalizációt, ugyanakkor a hazai kis- és középvállalkozások közül kevesen és szigetszerűen használják a legkorszerűbb technológiát.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint a digitalizáció megvalósításában a magyar kis- és középvállalkozások lemaradásban vannak, nem ismerik a tartalmát, következményeit, köztük azt, hogy beszállítóként e nélkül nem tudnak a piacon maradni.

Fontos, hogy a kisvállalkozói szektorban megvalósuljon a digitalizáció, és ebben az oktatás, a digitális kompetencia megszerzése jelentős szerepet játszik. Példaként említette, hogy tíz éven belül a mostani szaktudás 80 százaléka megváltozik, a mesterséges inteligencia térnyerésével új szakmák lesznek. Az államtitkár kitért arra is, hogy a kamara és a kormány között jó egyűttműködés alakult ki, a kamara sok hasznos ötletet fogalmaz meg, például az oktatás, a szakképzés, a vállalkozások fejlesztése területén.

Az MKIK rendkívüli küldöttgyűlésén elfogadták a választott bíróság alapító okiratának módosítását.

 

(Forrás: sikeresceg.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)