Jump to content

Már lehet pályázni az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra

2018. 02. 19. 18:00

A legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programokat kívánja díjazni idén is a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen.

Indul a pályázat az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra – tájékoztatott a Nemzetgazdfasági Minisztérium (NGM) Közölték, az Európai Bizottság által 2005-ben alapított verseny célja az olyan kezdeményezések megismertetése, amelyek megkönnyítik a vállalkozóvá válást, a vállalkozások működtetését, és nemzetközi szinten is kiemelkedő példával szolgálhatnak.

Az NGM tájékoztatott arról: vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok vagy állami szervek által legalább két éve működtetett programokkal lehet jelentkezni hat kategóriában. Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra való nevezés két kiválasztási szakaszban zajlik, nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri.

Az Európai Zsűri Fődíját, amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet, az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési programjának bizonyul. A díjátadó ünnepséget, amelyre a nemzeti forduló mindkét továbbjutója meghívást kap, az Európai KKV Közgyűlés részeként Luxemburgban rendezik meg ősszel.

 

A díj eddigi legnagyobb hazai sikere a Gazdagmami Kft. 2014-es győzelme volt, amikor a cég elnyerte az európai zsűri fődíját, egyben a „Vállalkozói kedv ösztönzése” kategóriában is győztes lett. A Gazdagmami projekt a kisgyermekes nőket segíti a vállalkozói ismeretek elsajátításában, illetve a vállalkozásindításban. Jelentkezni writeemail( "kkvdij","ngm.gov","h"+"u");/">ezen az email címen május 15-ig lehet. A pályázati kiírás, a jelentkezési lap és az eljárási szabályzat a kormany.hu oldalról tölthető le. További információk a Díj hivatalos Facebook oldalán és az Európai Bizottság honlapján érhetők el.

(Forrás: sikeresceg.hu, pr7/Fotó: pixabay.com)